nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

STEI: «L'Avantprojecte de Llei d’Educació deixa de banda la llengua catalana com a eina de cohesió social»

El secretari general de l’STEI Intersindical, Miquel Gelabert, ha criticat aquest dijous en roda de premsa que l’Avantprojecte de Llei d’Educació que ha presentat aquest dimecres el conseller March «no posa l’educació al centre del debat social». Gelabert ha destacat que l’STEI Intersindical lluita per una llei educativa de les Illes Balears des de fa més de vint anys, però que en cap cas pot avalar determinats aspectes de l’avantprojecte presentat.

Així mateix, Pere Pol, representant d’Ensenyament Públic del sindicat, ha remarcat que, en l’aspecte lingüístic, el text presentat per March «deixa de banda la llengua catalana com a eina de cohesió social». Segons Pol, aquesta llei «abandona el consens social nascut durant els anys vuitanta sobre el foment de la llengua catalana com a antídot de la segregació social». En aquest sentit, el secretari general del sindicat, Miquel Gelabert, ha afirmat que «sembla que l’Avantprojecte de llei fa una esmena a la Llei de normalització lingüística», aprovada per consens el 1986. Gelabert es refereix així al fet que el document presentat per la Conselleria renuncia a la idea del català com la llengua vehicular de l’ensenyament.

El sindicat també ha criticat durament que el text no sigui ambiciós pel que fa al finançament. Gelabert ha recordat que «digui el que digui la futura Llei d’educació, seran les lleis de pressuposts, les que marcaran el pressupost destinat a educació». Tot i això, Pol ha remarcat que l’objectiu del 5 % del PIB és una renúncia clara, si tenim en compte que el Consell Escolar de l’Estat fa molts d’anys que aposta pel 7 %. Tanmateix, remarca Pol, «la Conselleria no ha fet pública la memòria econòmica d’aquest avantprojecte».

L’STEI Intersindical també rebutja frontalment que es pugui contractar personal docent amb procediments selectius que incloguin entrevistes personals, amb perfils predefinits. Així mateix, ha destacat que l’avantprojecte no suposa cap passa endavant cap a la gratuïtat de l’etapa educativa de 0 a 3 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Es difícil trobar en tot el món un govern que abjuri i renuncïi de la seva propia llengua. Això només li pot passar a uns personatges pervesos i malvats que només busquen quedar bé amb els seus amos castellans perquè els omplin de favors personals,els invitin a les seves festes espanyoles i els omplin de favors, de càrrecs i de diners.

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 4 anys

Quina vergona! Si se traiciona a la pròpia llengua per favorir la llengua forastera imposada per les armes i per la violència, se talla una arrel molt important del nostre poble. I si volen deixar al nostre poble sense arrels, ni cultura, ni histôria, ni passat, és perque el volen substituir per la gent que vé de la Espanya profonda i de Llatinoamèrica.
I arribara un moment en que els balears estarem tan marginat i menyspreats, que haurem de partir de ca nostra perque serem menys que res i s'ens arruixara de per tot.
I és que aquestes mesures tan cruels i descarades, formen part d' una neteja ètnica feta sense armes i sense bombes.

Valoració:2menosmas
Per Antoni Far, fa mes de 4 anys

Vergonya, Francina, vergonya!!!!!! Renegues de sa teva pròpia llengua. PSIB, titelles de Madrid! Unidas Podemos, venuts per unes engrunes. En Pablo Iglesias té
massa comandera i li passarà factura. Pacte de progrès o pacte de venuts? Esperem que Més no transigeixi sinó també serà responsable d'aquest atac a la nostra cultura i tots ho pagareu a les urnes. Sento vergonya aliena amb uns politics tan venals.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente