algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

El Parlament proposa bonificar el transport públic als usuaris que donin de baixa el seu vehicle de motor

El Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició no de Llei amb la qual demana bonificar el transport públic als usuaris que donin de baixa el seu vehicle de motor, com a mesura per a combatre el canvi climàtic.

Es tracta d'una iniciativa conjunta de PSIB, MÉS i Unides Podem, que ha estat debatuda a la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial.

La mesura va en la línia de la fixada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​segons consta en el text de la proposta. En concret, es planteja un perfil tarifari, títol o bonificació de transport públic, per a un temps determinat, específic per a aquells usuaris que decideixin donar de baixa el seu vehicle de motor.

La mesura es començaria a tramitar a partir del moment en què funcionin a ple rendiment les noves concessions de transport públic interurbà per carretera i el nou sistema tarifari. La idea és que aquest títol sigui vàlid en la xarxa de Transport Públic dependent del Govern, de bus interurbà, tren i metro (la xarxa TIB).

La proposta planteja que la tarifa es moduli en funció de la tipologia de vehicle de motor donat de baixa i la seva categorització mediambiental, i també que el Govern treballi amb els consells i els ajuntaments, destacant el de Palma, per a ampliar la cobertura de la mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 4 anys

Molt benvingudes totes les iniciatives que ajudin a poder abandonar l'ús abusiu del cotxe que fem a les Illes. Però a la Conselleria de Transports, segueixen a la inòpia a l'hora de situar les prioritats.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente