algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Govern va imposar 24 sancions per fondejar sobre posidònia durant el 2018

El Govern va imposar 24 sancions per fondejar sobre posidònia durant 2018, la majoria a Mallorca, amb 19 sancions, segons dades de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Així ho indica el conseller, Miquel Mir, en resposta a una pregunta parlamentària per escrit de la diputada eivissenca del PP Virginia Marí.

Segons aquestes dades, a les 19 sancions corresponents a Mallorca, se sumen quatre a Eivissa i una a Formentera, mentre que no consta cap a Menorca. A més, en 2019 consten almenys 18 sancions. El Consell de Govern va aprovar el juliol de 2018 el decret sobre la conservació de la posidònia oceànica a les Balears, que prohibeix el fondeig d'embarcacions sobre aquesta planta marina. La posidònia té una extensió de 650 quilòmetres quadrats a les Balears, el territori amb més prades d'aquesta espècie a l'Estat espanyol.

El Decret prohibeix sobre posidònia la pesca d'arrossegament, les extraccions d'àrids, l'abocament de materials dragats i el fondeig. Les sancions es regeixen per la Llei de 2005 per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO) i per la Llei de 2007 de patrimoni natural i de la biodiversitat.

Les Balears compten amb 15 embarcacions de vigilància que informen els vaixells sobre la prohibició de fondejar, i que aquest estiu van fer desplaçar-se a milers d'embarcacions en comprovar que estaven mal fondejades. Els ciutadans poden alertar a través del 112 de la presència d'embarcacions fondejades sobre posidònia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.