algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

UGT demana un protocol davant agressions a docents a les Balears com el dels professionals sanitaris

La secció d'Ensenyament del sindicat UGT ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que elabori un protocol d'actuació davant d'agressió al personal dels centres educatius de les Balears, similar al que existeix per als casos d'agressions a professionals sanitaris.

En un comunicat, UGT ha recordat el recent episodi en un institut de Palma, quan un alumne de 13 anys li va pegar a una professora. Segons ha informat llavors la Policia espanyola, l'estudiant va tirar la professora per les escales i li va pegar puntades de peu. Després va colpejar i amenaçar també el director del centre.

UGT ha indicat que incidents com aquest «fan necessari un pla per a la prevenció de la violència en els centres educatius, similar al de l'àmbit sanitari». Aquest pla hauria d'establir «directrius generals per a desenvolupar accions de prevenció i de resposta davant de situacions conflictives, amb l'objectiu d'aconseguir un entorn segur per a tota la comunitat educativa i controlar amb rapidesa qualsevol situació de violència o perill».

En aquest sentit, UGT planteja implantar progressivament mesures per a millorar la seguretat en els centres docents, «des de l'atenció i assessorament tant psicològic com jurídic als professionals que han patit una agressió». Segons el sindicat, actualment només es presta assistència jurídica en qualitat de demandat. També proposen que el pla inclogui cursos de formació, reconeixements mèdics i parts de lesions fins que l'incident sigui tramitat com a accident laboral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.