algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
28°

Prop de la meitat de les cambreres de pis creu que el seu estat de salut és «dolent o molt dolent»

El Govern ha presentat aquest dimecres el seu estudi realitzat entre 1.043 cambreres de pisos, representatives de tot el col·lectiu en les quatre illes, que entre altres conclusions revela que el 40% de les entrevistades veu el seu estat de salut com a «dolent o molt dolent».

Aquest estudi s'ha realitzat de manera prèvia a l'assaig clínic del Govern que té com a objectiu avaluar el programa d'intervenció preventiva i de promoció de la salut per a millorar l'estat físic i mental d'aquestes treballadores. En la presentació, que ha tengut lloc a l'Escola d'Hostaleria, han participat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el cap de Recerca d'Atenció Primària i de Salut Pública de l'Institut de Recerca Sanitària, Joan Llobera.

La presentació de l'assaig clínic i els resultats dels estudis previs (a més de l'estudi quantitatiu a més de 1.000 empleades s'ha realitzat un altre qualitatiu) ha tengut lloc a l'inici d'una jornada sobre la salut de les cambreres de pis. Segons han explicat, la intervenció preventiva i de promoció de la salut es realitzarà en les quatre illes en més de 30 centres de salut i se centrarà a treballar la millora de la dieta i l'activitat física, i estratègies d'afrontament de l'estrès i del dolor crònic. Tendrà una durada de vuit setmanes, entre els mesos de gener i abril de 2020. S'avaluarà al cap de sis mesos i, si els resultats són positius, es repetirà a la tardor de 2020.

L'estudi quantitatiu, realitzat l'hivern passat, posa de manifest que entre un 55% i un 70% de les cambreres de pis assegura que sofreix sovint o de manera crònica, dolor a la regió lumbar, canells i mans, i a la regió cervical durant la temporada de treball. El 40% de les entrevistades percep que el seu estat de salut és dolent o molt dolent i només el 17% que és bo o molt bo. Entre un 20% i un 30% declara tenir dolor crònic a la regió lumbar, canells i mans, i a la regió cervical.

Gairebé la meitat de les dones entrevistades apunta que durant els set dies anteriors havia tengut dolor a la regió lumbar; més d'un 40%, en la zona cervical; i entre un 30% i un 35% als canells i mans, i les espatlles. Una quarta part de les cambreres entrevistades va tenir una baixa laboral (com a mínim) durant l'any anterior. Les entrevistades tenien una mitjana d'edat de 43,3 anys, i de mitjana havien treballat com a cambreres 10,7 anys. Varen indicar que feien al dia unes 18,1 habitacions i 44,6 llits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per teresa, fa mes de 4 anys

ja us ho diuen elles amb les vagues i les protestes que facin qualque cosa per millorar les seves condicions en lloc de tant d'estudi....

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente