algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Paula Rotger es reincorpora aquest dilluns al seu lloc de feina a l'aeroport

Paula Rotger es reincorpora aquest dilluns al seu lloc de feina a l'aeroport. | dBalears

La treballadora de l'Aeroport de Palma, Paula Rotger, que va denunciar a un guàrdia civil d'un dels controls d'accés al recinte per discriminació lingüística el passat 25 de juny, es reincorpora aquest dilluns al treball, després que Aena li retirés l'acreditació per a accedir al seu lloc de treball durant un mes i se li obrís un expedient després d'una contra denúncia contra ella.

Rotger segueix «indignada» i reitera que les denúncies interposades més sobre ella per part de la Guàrdia Civil «són totalment falses». «És molt espantós com tenen la capacitat de crear un relat fals sense que els passi res. Fa poc vaig estar en la Policia Nacional i el primer que veus són cartells sobre les conseqüències de posar una denúncia falsa. Què passa?, no som tots iguals?», ha manifestat la treballadora.

El passat 11 de setembre Aena va retirar l'acreditació per a accedir al seu lloc de treball durant un mes. Segons ha relatat, després d'un mes sense acudir al seu lloc, la treballadora va rebre dilluns passat 14 d'octubre un correu electrònic per part d'Acciona -empresa per la qual treballa- en el qual li comunicaven que després d'una recerca duta a terme per l'empresa, es tanca l'expedient disciplinari sense sanció econòmica.

No obstant això, Rotger assegura que l'advocat de l'Obra Cultural Balear li ha comunicat que seguiran endavant amb la demanda per discriminació lingüística.

Cal recordar que aquest passat dimecres, Rotger va denunciar davant la Policia espanyola que un altre treballador li havia trencat el vidre del seu vehicle «per parlar malament d'Espanya» quan ella es trobava dins del cotxe.

Segons va relatar Rotger, quan sortia d'una reunió sindical a l'aeroport i es trobava fent cua per a pagar l'aparcament per a treballadors en companyia d'una amiga, un jove que ella no coneixia va començar a increpar-la.

Paula Rotger ha explicat que el jove havia vist l'adhesiu d'una 'estelada' que ella porta en el cotxe i va començar a insultar-la. «També em va dir que ell era fill d'un guàrdia civil i que per culpa de gent com nosaltres passa el que està passant a Catalunya».

«Li vaig dir a la meva companya que ens fiquéssim en el cotxe. Jo en aquest moment em vaig posar a parlar per telèfon amb el meu pare, i encara que vam voler fer-li una foto, no arribarem a fer-la». El jove, en veure la seva intenció de fotografiar-lo, va ficar la mà per la finestreta del cotxe intentant agafar el braç de la seva companya i va començar un forcejament que va acabar amb la finestreta del cotxe trencada.

Segons ella, i després de desaparèixer uns minuts, el jove li va dir que tenia dues opcions: o denunciar-ho o que ell li pagués la finestreta del cotxe, però Rotger va optar per telefonar a la Policia espanyola i interposar aquell mateix horabaixa una denúncia contra ell en les dependències de l'aeroport.

Paula Rotger ha expressat que mai havia vist a aquesta persona abans i ha criticat que ell hagi anat als mitjans de comunicació «a contar mentides». Finalment, Rotger està pendent d'una reunió amb l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa), que s'ha posat en contacte amb ella després del coneixement dels fets referents al conflicte amb la Guàrdia Civil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Aquesta noia hauria d´estar nominada al premi nobel de la pau com a mínim, perquè lluitar per la nostra llengua com ho ha fet davant un estat opresor i venjatiu, no té nom.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente