nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els Docents pel Futur proposen al conseller d’Educació un pla ambiciós d’ecologització de centres

El col·lectiu Docents pel Futur ha explicat aquest dijous que Martí March, conseller d’Educació i Universitats del Govern, ha respost per escrit a la seva proposta de destinar els doblers estalviats amb la vaga de dia 27 a dotar centres educatius amb energia solar.

En la seva comunicació, el conseller es compromet a destinar aquests doblers a l’objectiu proposat, i parla de la necessitat d’anar més enllà d’aquesta mesura de caràcter simbòlic. D’acord amb la comunicació dels conseller, varen ser 635 els docents que varen fer vaga total o parcial dia 27 de setembre, una xifra superior a l’apareguda inicialment a la premsa. Docents pel Futur «agraeix tant el gest com la informació oferta».

«La situació d’emergència climàtica ha de tenir una resposta adequada a l’àmbit educatiu», ha destacat Docents pel Futur. El col·lectiu, després de la Setmana d’Acció Global pel Clima, treballa en la definició d’objectius «per fer dels nostres centres educatius uns llocs compromesos amb un futur habitable per als nostres joves».

«També des de l’àmbit educatiu, hem de treballar assumint que ens trobam en una situació d’emergència climàtica. Això fa imprescindible tant donar un nou impuls a l’educació ambiental com fer que els centres funcionin de manera més respectuosa amb un planeta en crisi», ha declarat Tona Fuster, portaveu del col·lectiu. Docents pel Futur proposarà a la conselleria l’adopció d’un pla ambiciós d’ecologització dels centres, per als quals ofereix la seva col·laboració. «La gran quantitat de propostes que estam recollint dels nostres companys ens permeten aportar una relació molt completa de mesures possibles», assenyala Fuster.

La propera trobada de Docents pel futur serà dissabte 26 d'octubre, quan celebraran la segona Assemblea, a Can Alcover, per tal de seguir implicant la comunitat educativa i especialment els docents en el compromís efectiu en la lluita contra el canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.