cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

L’app 'Pa d’Aquí' permetrà als consumidors trobar els forns que elaboren pa tradicional

El director general de Comerç, Miquel Piñol, ha presentat aquest dimecres la nova aplicació per a mòbils de 'Pa d’Aquí. Forn i Tradició', que permet geolocalitzar els forns adherits a la marca així com donar a conèixer la tipologia de pans considerats tradicionals a les Illes Balears. A través de l’app, els usuaris poden saber l’establiment de 'Pa d’Aquí' que tenen més a prop, i els productes i les especialitats de cada forn. L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina de promoció per als establiments que elaboren pa de forma tradicional, a més de posar en valor l’ofici de la forneria i tot el món que l’envolta.

L’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears) va crear juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears el distintiu de qualitat 'Pa d’Aquí. Forn i Tradició' per a fomentar el consum de pa tradicional i saludable enfront de l’industrial.

La presentació de la nova aplicació s’ha dut a terme durant la celebració del Dia Mundial del Pa. Amb motiu d’aquesta data, l’IDI i l’Associació de Forners i Pastissers han organitzat un tast de pa gratuït a la plaça de l’Olivar de Palma. Durant tot el matí, la ciutadania ha pogut gaudir de pa acompanyat de sobrassada, oli, formatge i paté. En total, s’han repartit al voltant de vint quilos de pa de xeixa moreno. El director general de Comerç, Miquel Piñol, ha assistit al tast juntament amb la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero; el director general de Comerç de Palma, Fabrizio Di Giacomo; i el gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, Pep Magraner.

La celebració del Dia Mundial del Pa ha servit per promocionar la marca 'Pa d’Aquí', que es pot trobar als forns i a les pastisseries de les Illes Balears amb obrador amb un mínim del 70 % de productes d’elaboració pròpia i que elaborin al manco dues varietats considerades típiques de les Illes Balears. Actualment, a les Illes existeixen 304 establiments adherits a 'Pa d’Aquí». Mallorca en té 239, Menorca, 50; Eivissa, 12 i Formentera, 3. Els pans considerats tradicionals de les Illes són el pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes, galeta d’oli, cóc, magraneta i viena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 4 anys

Esper que aquesta iniciativa sigui útil, i mos permeti trobar es pocs forns que quedin on s'hi elabori bon pa, perquè cada vegada més costa trobar un pa o una ensaïmada decents.

Valoració:4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 4 anys

Esper que aquesta iniciativa sigui útil, i mos permeti trobar es pocs forns que quedin on s'hi elabori bon pa, perquè cada vegada més costa trobar un pa o una ensaïmada decents.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente