algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Un estudi detecta fins a 21 substàncies derivades del plàstic en el cos d’una vintena de personalitats

Un estudi impulsat per Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero) ha detectat fins a 21 substàncies derivades del plàstic d’un sol ús a l’orina d’una vintena de persones rellevants. Aquest dimecres s’han presentat els resultats d’aquest estudi pioner, que compta amb la col·laboració de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental. L'objectiu, com han assenyalat els impulsors, és conscienciar i sensibilitzar sobre la problemàtica dels plàstics en la salut humana a través de la campanya «Salut de plàstic».

Així, una vintena de persones rellevants en diversos àmbits de la societat illenca i catalana es varen prestar com a voluntàries per a analitzar la presència de 27 composts derivats del plàstic (quinze ftalats i dotze fenols). En tots els participants de l’estudi s’han trobat els quinze ftalats, mentre que del segon tipus de compost n’hi ha hagut tres que no s’han detectat en cap dels voluntaris.

El director general de Residus, Sebastià Sansó, ha agraït la tasca iniciada per l’organització Rezero i s’ha mostrat satisfet que la convocatòria de subvencions hagi servit per impulsar un estudi com aquest. Sansó ha assegurat que «malauradament, aquesta analítica demostra el que ja sospitàvem: que el plàstic afecta la nostra salut». Per això, ha explicat que les mesures incloses a la Llei de residus «són tan importants per aconseguir-nos desfer dels plàstics d’un sol ús».

La campanya «Salut de plàstic» sorgeix, doncs, per a visibilitzar els efectes nocius que té per a la salut humana la plastificació abusiva dels aliments, així com els productes de plàstic d’un sol ús. La directora de Rezero, Rosa Garcia, ha assegurat que «la ciutadania està exposada diàriament a una dieta plastificada i no n’és conscient. Aquest plàstic conté substàncies que migren al nostre cos i afecta directament la nostra salut».

En aquesta analítica hi ha participat el pintor Miquel Barceló, l’activista ecologista Margalida Ramis, l’epidemiòleg Maties Torrent, el cantant Pau Debon, el catedràtic en salut pública Antoni Aguiló, el biòleg marí Manu San Félix, la presentadora Victòria Maldi, l’actor Toni Gomila, la investigadora marina Salud Deudero i la futbolista Mariona Caldentey.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.