algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín:

La UOB acusa Educació de «coaccionar» els docents perquè fitxin

163855

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa la Conselleria d'Educació de coaccionar els docents a través d'Inspecció perquè fitxin a les entrades i sortides i d'«imposar la mesura sense cap base legal», i es referma en la crida a la insubmissió.

Tot i que el 12 de juliol la UOB va demanar oficialment en quina normativa es basa Educació per a obligar els docents a fitxar, denuncien que continuen sense resposta escrita. El director general de Planificació, Antoni Morante, va afirmar en mesa sectorial el 17 de setembre que la base legal és la resolució signada pel conseller March, les instruccions d'inici de curs i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Però, segons explica la UOB, la resolució del conseller «no s'ha publicat al BOIB ni dóna opció a ser recorreguda, les instruccions són un document sense signar penjat a la web, i l'EBEP no diu res sobre el marcatge horari. En canvi, la normativa estatal de Funció Pública sobre jornada i horaris (Resolució de 28 de febrer de 2019) que estableix el registre horari, n'exclou el personal docent per la seva "naturalesa singular", així com els militars, policies, funcionaris de presons i sanitat».

Davant aquest buit legal, la UOB denuncia que el servei d'Inspecció «coacciona els docents a través dels directors, que transmeten als claustres que s'ha de fitxar perquè ho diuen les instruccions, i al mateix temps afirmen que només és una eina per als directors i no hi ha conseqüències automàtiques si no es fitxa, que a la Conselleria no saben com resoldre els casos en què no es fitxi, i que la mesura està 'en període de proves'».

«Si a tot això hi afegim els innumerables problemes que fan el sistema tan inviable com injust, i que Planificació ha anunciat una nova mesa sectorial sobre el tema el mes d'octubre, és evident que els srs. March i Morante s'han ficat dins un fangar i no saben com sortir-se'n», ha remarcat el sindicat.

La UOB insisteix que es retiri la instrucció i es recuperi la normalitat pel que fa al control horari. «Si Educació persisteix en l'obcecació, i s'atreveix a expedientar o tocar la nòmina a un sol docent pel simple fet de no pitjar la tecla d'un ordinador, quan ha complit rigorosament amb el seu horari oficial a més de fer totes les hores extra que no ens són reconegudes, li auguram al sr. March una resposta sindical contundent en defensa dels nostres drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 4 anys

Una mesura digna del temps d'en Bauçà i de na Camps. I pensar que aquesta vegada prové d'un reconegut pedagog universitari que ens va dir poc abans de les eleccions que ens escoltaria i que defensaria la dignitat de la professió docent!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente