algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els batles de Mallorca demanen a l'Estat que flexibilitzi la regla de despesa dels ajuntaments

Els batles de Mallorca han aprovat aquest dimarts un acord per a reclamar a l'Estat espanyol que flexibilitzi la regla de despesa per a permetre als Ajuntaments utilitzar els estalvis dels seus comptes.

Segons ha informeu el Consell de Mallorca, s'ha sol·licitat la flexibilització de la regla de despesa a les entitats locals sanejades que disposen d'excedents procedents d'un superàvit comptable immobilitzat en comptes bancaris, per a poder realitzar inversions dins de les seves competències.

Així s'ha acordat després de la celebració de la primera Assemblea dd batles de Mallorca de la legislatura, a la qual han assistit els representants dels 53 ajuntaments de l'Illa, a més de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada de les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot.

Per part seva, la presidenta del Consell Insular ha apel·lat als objectius dels Acords de Raixa, par avançar cap a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, fent especial èmfasi en la les polítiques d'igualtat i feminisme i en la lluita contra la violència de gènere.

Així mateix, durant la reunió, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha transmès la intenció del Consell de crear una comissió Sectorial per a aconseguir una Mallorca «lliure de violències masclistes». Per part seva, el conseller executiu de Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha indicat que, amb aquesta reunió, el Consell pretén donar veu als alcaldes de Mallorca, per a dissenyar conjuntament «polítiques de cooperació».

Així mateix, el conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures ha informat els assistents sobre l'inici de la redacció d'un pla insular d'aparcaments dissuasius a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 4 anys

POdrien haver reclamat, també, que l'edstat deixi de robar-nos, o, com a mínim, que deixi de fer-ho tan molt i tan escandalosament com ho està fent.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente