cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

La UOB acusa Educació de «prendre el pèl» amb les ràtios i els nous centres

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, acusa la Conselleria d'Educació de «prendre el pèl» a la comunitat educativa reincidint en «ocultar les ràtios d'aula i prometent centres nous sense doblers per a construir-los».

La UOB ha explicat que fa un any va sol·licitar les dades de les ràtios dels curs passat i encara no les han rebudes. «Acabam de fer extensiva la petició a les dades del curs actual, i hem advertit que si continua el silenci per resposta tornarem a denunciar els fets a la Direcció General de Transparència, com ja vam haver de fer el curs 17-18 perquè ens facilitassin la informació. Recordam que aleshores es va demostrar que un de cada cinc grups de Primària tenia més de 25 alumnes, una proporció que per força va augmentar el curs passat amb els 2.444 alumnes nous que s'hi van incorporar».

Atès que s'anuncien 2.000 alumnes més per a aquest curs, i que l'única manera de reduir ràtios és amb més aules i docents, la UOB exigeix al conseller Martí March i al director general de Planificació, Antonio Morante, que expliquin com i quan construiran els quinze centres i ampliaran els catorze que es preveuen al Pla d'infraestructures en vuit anys. «Si en tota una legislatura només han construït el CEIP de Son Macià i l'IES Santa Maria, que substituïa un edifici obsolet, aquestes promeses no tenen cap credibilitat, més encara tenint en compte que el pressupost d'Educació ha quedat estancat en el 18,32 % del total autonòmic, quan l'anterior Pacte de progrés va acabar invertint el 22,42 %. Els mil milions d'euros d'enguany han estat del tot insuficients, com es demostra amb les ràtios desbordades, mancances d'espai a escoles com la de Ca'n Picafort i projectes d'escoles senceres de barracons com la de sa Pobla».

Des de la UOB exigeixen a Educació més «honestedat i realisme» a l'hora de planificar, i al Govern més «contundència davant l'espoli fiscal i la manca de finançament a què ens sotmet l'Estat espanyol», així com una major inversió educativa perquè les mancances actuals no continuïn repercutint en la salut dels docents i la qualitat de l'ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.