muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Greus amenaces i intent d'agressió a un client per parlar català en un bar de Santa Margalida: «Te parto las gafas de un tortazo»

Aquest divendres vespre, al 'Junior's Cafè' situat a la plaça de Santa Margalida, el cambrer va amenaçar i intentar agredir un jove pel sol fet de parlar català.

Segons explica un testimoni, amb el qual ha parlat dBalears, els fets greus varen passar quan «després de demanar-li el full de reclamacions dues vegades (perquè no l'havien volgut atendre en català) li va dir: «Como vuelvas a pedir la hoja de reclamaciones te parto las gafas de un tortazo».

El cambrer, no només es va negar a facilitar al client els fulls de reclamació que per llei ha de tenir a disposició del client, sinó que el va amenaçar amb violència física i que li rompria les ullesres d'una galtada.

El grup de companys de la víctima va tornar a demanar, aleshores, el full de reclamacions i davant la negativa: «vàrem decidir telefonar la policia local de Santa Margalida».

La policia agafa les dades i aquest dissabte la víctima ha de presentar la corresponent denúncia.

La rúbrica la va posar, segons un testimoni, un dels clients que. Després de cridar visques a Espanya fent la salutació feixista, els va dir eren uns maleducats per parlar català, que li hagués semblat bé que li haguessen pegat i que «als negres que duis no les demanau què xerren».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Adrian, fa mes de 4 anys

Hola a todos los españoles
Si estamos en españa se tiene que hablar en castellano o esque Mallorca no pertenece a españa
Yo lo hablo perfectamente y me niego hacerlo el tener que hablar en catalán
Si estamos en españa en castellano y punto
Ala a criticarme por decir las verdades

Valoració:-6menosmas
Per espolier, fa mes de 4 anys

@Imma hi ha molts de mitjans que contractesn la informació... dBalears, en canvi no es ven a ningú.

Valoració:0menosmas
Per Inma, fa mes de 4 anys

La primera ley de un medio de comunicación debería ser contractar la información.

Valoració:2menosmas
Per quetecreusquetecrec, fa mes de 4 anys

@joan: Tanta sort que és un comentari de disculpa, perqué a aquest jove li acabes de dir fracassat "no crec que mai puguis ser personatge principal", provocador, culpable, liant, manipulador i aprofitat amb aquest digital. Més que una disculpa sembla un veredicte de la santa inquisiciò. I només com a comentari, que d´això es tracta, no? un servidor no necessita el teu permis per posar verds o vermells o dir el que pensa. Salut.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 4 anys

Per en Toni-Lluís
Ara que ja han passat ses festes perdré un minut per demanar-te disculpes per haver-te posat com a personatge principal en tot això, no crec que ho puguis ser mai.
Resulta per aclarir-ho un poc que el que va dir la frase “ em portarás una canya dins el mateix got” va ser el teu amic, català fi per cert, si ho haguesis dit ja no feia falta enumerar tant.
No crec que dir que s’ha de contrastar sa informació de ses dues parts sigui faltar al respecte.
El va passar després de demanar el full de reclamacions crec que ja ho havia condemnat.
Per acabar segueixo pensant que hi va haver una part de provocació, que les dues parts en sou culpables i tu amb la contesta d’abans amb amagant part de la informació ets un liant i un manipulador, i si ho tens molt però molt be amb aquest medi de comunicació.
Per acabar, contestau tot el que volgueu i posau tots els ditets vermells que volgueu, he comprovat que sa diferència de opinions no s’accepten bé, molts d’anys i salut a tothom.

Valoració:-2menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Els espanyols no entendran mai que el català és una llengua normal , per ells és una provocació independentista i per això són capaços de tot.

Valoració:17menosmas
Per mallorquí des plá, fa mes de 4 anys

Com sempre resulta que els mal-educats som noltros per xerrar la nostra llengua.De les herbas mollas............
Si tenc que passar per mal-educat ho seré en ganas : a la merda España, i els espanyols que ens insulten aquí, per fer una cosa tan natural com xerrar com hem fet sempre.
I de lo que sempre solen presumir ELLS, per collons es meus.

Valoració:15menosmas
Per Tot es odi, ara, fa mes de 4 anys

@oscar: t' equivoques, no es odi, es repel.lencia, un moviment natural d' autodefensa contra el que sents que es antinatural.

Valoració:8menosmas
Per Dolors, fa mes de 4 anys

Es inaceptable l' actitud colonialista dels que venen de fora i no respecten la terra qu' els hi dona de menjar i els a rebut donanantlos-hi una oportunitat que no tenien a la seva...de fora vindran i de casa et treuran".
Per si no ho entenen els hi recordare un dels seus: " es de bien nacido, ser agradecido"...a buen entendedor...

Valoració:22menosmas
Per MALLORCA PER ALS MALLORQUINS!, fa mes de 4 anys

EL SILENCI DELS ANYELLS.- D'ençà que el borbó va dictar l'"aporellos", se multipliquen les agressions a mallorquins per fer servir el mallorquí a Mallorca.

Sé cert que, si hi hagués una sola amenaça a un alemany per parlar alemany, a un marroquí per parlar àrab, i ja no diguem a un castellà per parlar castellà, tothom (jo el primer) ho consideraria racisme, totes les ONGs i tots els partits ho condemnarien i, en el darrer exemple que he posat, la "Fiscalia de l'Estado" fins i tot faria qualque detenció per "terrorismo".

Amenacen, insulten i agredeixen un mallorquí per fer servir el mallorquí a Mallorca i aquí tothom calla. Ni el Govern, ni el Parlament, ni el Consell, ni un sol consistori ho condemna, ni un sol conseller, ni un sol diputat, ni un sol partit polític, ni un sol polític, ni un sol periodista.

Què passa aquí? Tots ja hem agafat el llis al projecte ultranacionalista castellà borbònic de dissoldre els mallorquins dins la Mallorca cent per cent castellana que volen el borbó, n'Aznar i la banca espanyola? Ens deixam carregar al camió de la mort contents i fent bona cara com una guarda de mens quan els se'n duen a l'escorxador?

Trob inaguantable aquest eixordador silenci dels anyells.

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente