muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
17°

El GOB insta Medi Ambient a investigar l’oferta de vols en avioneta i helicòpter a la Serra de Tramuntana

Aquest dimarts s'ha conegut la denúncia dels Agents de Medi Ambient a un pilot que va aterrar a l’olla del Torrent de Pareis, espai protegit sota les figures de Monument Natural i Paratge Natural.

La normativa del Paratge Natural no prohibeix expressament el vol d’aeronaus a baixa alçada (prohibició que sí queda reflectida als documents d’ordenació d’altres espais naturals com s’Albufera, s’Albufereta, sa Dragonera, Cabrera o es Trenc-Salobrar), si bé s’ha d’entendre que no essent una activitat autoritzada de forma general, hauria de comptar amb la corresponent autorització de la direcció del Paratge Natural, ha explicat el GOB.

Més enllà de la necessitat de reflectir més clarament aquesta limitació a la normativa de l’espai protegit, el GOB considera que cal «identificar i contactar amb les diferents empreses que estan oferint serveis turístics de vol amb avioneta o helicòpter, per tal d’informar-les convenientment».

Per tant, el GOB insta la Conselleria de Medi Ambient a fer una recerca de l’oferta turística d’aquest tipus, informant les empreses que aquesta activitat està sotmesa a autorització per tal d’evitar perjudicis als elements naturals de l’espai protegit, especialment les aus amenaçades que hi viuen. «A mig termini, consideram que la Conselleria de Medi Ambient hauria de reflectir clarament al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana la prohibició de vols a baixa alçada o prop dels penya-segats», ha conclòs el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.