algo de nubes
  • Màx: 19.74°
  • Mín: 12.82°
19°

Intensificaran la vigilància a Llucalcari-Cala Deià per a frenar possibles acampades no autoritzades

162441

Els Agents de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Ajuntament de Deià i la Policia Local, intensificaran la vigilància de la zona de Llucalcari-Cala Deià per a frenar possibles acampades no autoritzades. Aquest operatiu es durà a terme coincidint amb les festes de la localitat, ja que s’hi sol reunir molta gent i és zona d’alt risc d’incendi —on es considera risc extremament alt— dins l’àmbit del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Així, Llucalcari-Cala Deià presenta el nivell més alt d’alerta per risc d’incendi a causa, sobretot, de la presència d’una massa forestal molt contínua en un terreny abrupte i difícilment accessible, empitjorat enguany per unes condicions meteorològiques molt desfavorables de sequera. És per això que tant des de la Conselleria com des de l’Ajuntament es demana precaució i es recorda que no està permès acampar en espais naturals protegits sense autorització prèvia.

Cal tenir en compte que qualsevol ignició podria posar en perill tant el poble de Llucalcari com els habitatges aïllats de la zona, els quals estan per sobre del Camí dels Pintors, especialment si no s’hi han fet les tasques d’autoprotecció corresponents.

La prevenció és imprescindible per tal d’evitar incendis i per això es demana a la ciutadania que s’hi impliqui. Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori es recorda que no s’han d’encendre focs ni a la platja ni al bosc, que no s’ha de llençar en terra material que pugui generar incendis forestals —llosques, bengales, espelmes, etc.— i que els residus generats s’han de recollir i gestionar adequadament.

D’acord amb la Llei d’espais de rellevància ambiental (LECO), està prohibit acampar, el bivac i la pernoctació a l’aire lliure sense autorització. La sanció mínima per incomplir aquesta normativa és de 100 €, que es poden incrementar si es duen a terme altres activitats no permeses. Durant aquest estiu, els agents de medi ambient ja han identificat una setantena de persones per acampar sense autorització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per teresa, fa mes de 4 anys

en part em sembla bé, ja que hi ha risc d'incendi i, de vegades la gent que acampa fa altres coses malament, però d'altra banda... ja ni això podem fer improvitzant? les possibilitat d'oci (sà, sense que impliqui beure alcohol) van minvant, cinema i ja està? per favor...

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente