nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Joan Barceló: «A les Balears la temperatura pujarà 3 graus. L’estiu serà més llarg, la Primavera i la Tardor, més curtes, amb més poques pluges però més intenses»

Aquest passat dimecres, 7 d’agost, s’ha celebrat en el Centre Cívic de Portocolom la conferència sobre el Canvi climàtic a càrrec del meteoròleg algaidí Joan Barceló.

Davant una assistència de públic molt considerable, l’home del temps d’IB3 TV ha explicat de manera molt didàctica les causes i les conseqüències de l’anomenat Canvi climàtic.

A part de les causes més conegudes pel gran públic que han provocat un augment de la temperatura de l’atmosfera a nivell mundial, com ara les calefaccions de gas o gas-oil de les grans ciutats, la combustió de milions de vehicles cada dia, centrals tèrmiques cremant carbó, emissions de fums contaminants de les grans concentracions industrials d’arreu, també han contribuït a l’escalfament global els mals vicis que, a nivell individual, feim els habitants de les grans ciutats a l’hora de fer un reciclatge correcte i un ús desmesurat de plàstics i altres materials contaminants.

«És hora de prendre consciència, d’adaptar-se als nous mecanismes i usos del reciclatge i sobre tot és hora de mitigar tots aquests efectes negatius que ja començam a patir», ha explicat Barceló.

A les Illes Balears, segons Barceló, «l’efecte hivernacle produirà un augment de la temperatura global de 3 graus. L’estació de l’estiu serà més llarga cada vegada, la Primavera i la Tardor seran estacions més curtes amb pluges més escasses però més intenses». «Tot allò que facem a nivell individual repercutirà en el futur», ha afegit.

Com pal·liar aquests efectes negatius

La manera de pal·liar aquests efectes negatius i atenuar la pujada global de temperatures, és «consumir energies netes, reduir al màxim l’ús de combustibles fòssils, instal·lar electrodomèstics eficients, aïllar les llars de manera correcte, ajustar la temperatura de l’aire condicionat raonadament, assolir unes polítiques realment implicades en la solució del problema i no acceptar paraules buides de contingut, això inclou efectivament introduir una conscienciació de l’ús del transport públic i fer fora del tot els vehicles de gasoil i benzina el més aviat possible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 3 anys

@ Ecs,on vas ignorant .- Si no entens el català, malament entendràs res i com a foraster que ets, t'hi hauries d'esforçar i no serveix d'escusa per justificar el teu baix nivell. Jo he dit que hi ha infinitat de persones que es mereixen un premi però no he dit mai que jo en sigui una... tot i que, davant el teu concurs i veient la teva insolència per un premi, et recordaré la dita d'un ministre espanyol d'Exteriors que, en una conferencia internacional, es va posar a riure, quan el representant de Suïssa va parlar del seu Ministre de Marina. La resposta del suís va ser recriminar-li que ell no se'n havia rigut quan l'espanyol va parlar del Ministre d'Economia.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

A Joan
A llibres de batxillerat, la assignatura 'Ciencias Naturales'.

També llibres de Biologia, però de abans de la època de 1980.
Pareix que a partir dels 1980 o abans el Cabal canvià de postulats. Que la nostra era actual ès càl·lida i amb augment del nivell de la mar, com ho fou la era càl·lida dels segles XII, XIII, XIV, els postulats són que ès causa de factors humans lo que provoca l'encalentiment o el canvi climàtic i no la naturalesa. Hi ha augment de temperatura des de 1800 o 1850, i seguirà la petita era tal vegada 300 a 400 anys, per seguir a continuació una petita era glacial com la de 1450 a 1800.

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa mes de 3 anys

@ Ecs on vas ignorant .- Si no entens el català, malament entendràs res i com a foraster que ets, t'hi hauries d'esforçar. O potser et serveix d'escusa per justificar el teu baix nivell. Jo he dit que hi ha infinitat de persones que es mereixen premis honorifics però no he dit mai que jo en sigui una... es veu que al teu pais l'otorgament de premis segueix un altra criteri, tot i que, davant el teu concurs i veient la teva insolència per un premi, et recordaré la dita d'un ministre espanyol d'Exteriors que es va posar a riure. en una conferencia de la ONU, quan el representant de Suïssa va parlar del seu Ministre de Marina,. La resposta del suís va ser recriminar-li que ell no se'n havia rigut quan l'espanyol va parlar del Ministtre d'Economia.

Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 3 anys

A tots aquests colonialistes, idòlatres de la "unidad de España, no els heu de respondre. Molts d'ells, a més a més, són gent que cobra de ses clavegueres de s'estat, per fer sa guerra psicològica contra sa bona gent

Valoració:6menosmas
Per Exxon Valdez, fa mes de 3 anys

@Sebastià

1° Lo de genio era sarcasmo, no te vengas arriba.
2° La "Creu de Sant Jordi" la otorga la Generalitat a sus acólitos aborregados.

Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Atenció, "Mallorca mos roba": on puc trobar més informació d'aquesta versió que dones sobre el CO2? La trob interessantíssima.
Moltes gràcies

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Ignoran que disminuint el CO2, las plantas pateixen. La conseqüencia de aquest plantagement ès errori. Els boscos boreals estan consumint el CO2 de reserva que tenen i quan hi hagi manco CO2 la vegatació disminuirà.
A més l'Oceà també allibera CO2 de reserva per equilibrar la escasetat del CO2 a la atmosfera.
O sigui se fa al revés, quan manco CO2 a la atmosfera, pitjor.
Ja se veurà quan l'Oceá i els boscos boreals acabin a la reserva de CO2.
Quan hi ha excés de CO2 a la atmósfera l'Oceà i els boscos boreals acumulan o absorbeixen el CO2 sobrant.

Valoració:-2menosmas
Per Sebastià, fa mes de 3 anys

@ Exxon Valdez, .- Es ben curiós que tú mateix t'hagis escollit el nom que se't escau millor. Enfonsat enmig del desastre petrolier. Afortunadament a casa nostra hi ha infinitat de persones que es mereixen premis honorifics, però no som espanyols i no cumplim els vostres criteris. Tan se val, en tenim prou amb la satisfacció de la feina ben feta.

Valoració:3menosmas
Per Exxon Valdez, fa mes de 3 anys

@Sebastià

Y "sapiguent" todo lo que "sapigues" de catalán, aún no tienes la Creu de Sant Jordi?.
Qué injusta es la vida del genio.

Valoració:-4menosmas
Per Joan Adrover, fa mes de 3 anys

Trob que en Joan Barceló hauria de conèixer la primera causa de contaminació al món. La trobarà al documental COWSPIRACY. Molt recomanable per a tothom.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente