algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

UOB denuncia que Educació «torna a vulnerar la llei de llibertat sindical»

Representants d'UOB han muntat una oficina simbòlica a la Conselleria d'Educació per denunciar la manca d'espai
Unió Obrera Balear (sectorial d'Ensenyament) ha denunciat que la Conselleria d'Educació «torna a vulnerar la llei de llibertat sindical», en no haver cedit els espais necessaris per desenvolupar l'activitat sindical de UOB.
Cal recordar que la Llei orgànica 11/1985 de 2 d'agost de llibertat sindical a l'article 8, punt 2. c), estableix que les seccions sindicals dels sindicats més representatius tenen el dret «a utilitzar un local adequat en què puguin desenvolupar les seves activitats en les empreses o en els centres de treball amb més de 250 treballadors»
En aquest sentit, des de la sectorial d'Ensenyament han criticat que en el cas de Mallorca, el local que se'ls va cedir l'abril de 2016, «ha deixat de complir els requisits mínims en relació al nombre de treballadors, tant en mobiliari i equipament com pel que fa a la superfície lliure mínima per treballador, que és de dos metres quadrats».
«La Conselleria no ha accedit a les peticions que feim des de setembre de 2017 perquè ens cedeixi uns espais suficients per a les necessitats actuals». En el cas d'Eivissa i Menorca, han explicat, «s'ha limitat a respondre que no disposen de cap local, i a fer algunes promeses, dies abans de les eleccions autonòmiques, que no s'acaben de concretar».
El sindicat denuncia aquest «nou incompliment de la llei de llibertat sindical, tal com ja vam haver de fer el 2015 perquè Educació ens cedís el local de Palma». «Denunciam també el greuge comparatiu que suposa el fet que determinats sindicats s'enriqueixin a costa del treballador amb els cursets de formació de pagament, que els docents es veuen obligats a fer per manca d'oferta de la Conselleria, i que gràcies a això poden disposar de locals de lloguer», han criticat.
Per tot això, han instat la Conselleria a «complir amb un dret aconseguit a través de la lluita dels treballadors». En cas contrari, han assegurat que emprendran les accions que considerin oportunes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 4 anys

Han agafat el gust a la moqueta!
Quins vividors!

Valoració:-2menosmas
Per Professora rabassuda, fa mes de 4 anys

Si se vessin amb sos meus ulls aquests quatre...

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente