cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Es constitueix el Comitè d’Experts i Expertes de la Serra de Tramuntana

La consellera de Territori i Infraestructures i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Mercedes Garrido, ha presidit aquest dimecres la sessió constitutiva del Comitè d’Experts i Expertes de la Serra de Tramuntana (CEES). Ha estat acompanyada del director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

El CEES és l’òrgan assessor d’alt nivell i de consulta sobre les actuacions del Consorci Serra de Tramuntana. La intenció final és que aquest assessorament garanteixi l’objectivitat i la independència de les actuacions del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. Està format per membres de la UIB, així com personal tècnic competent en patrimoni mundial de la Serra del Consell de Mallorca, del Paratge Natural de la serra de Tramuntana i del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Garrido ha assegurat que «amb aquesta constitució el Consorci gaudirà d’una visió tècnica i científica que ens ajudarà, de segur, a seguir prenent bones decisions en la gestió del patrimoni mundial de la Serra de Tramuntana».

El CEES es reunirà de manera ordinària cada 4 mesos. Per part de la UIB en formaran part, entre d'altres, els catedràtics d'universitat Sebastià Serra Busquets (Història Contemporània) i Hipólito Medrano Gil (Fisiologia Vegetal), i el professor Miquel Grimalt Gelabert (Geografia Física).

El CEES es crea d’acord amb els estatuts del Consorci Serra de Tramuntana (BOIB núm. 58, de 19 d’abril de 2011). Aquests estatuts es varen crear arran de la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural, el 28 de juny de 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Muntanyenc, fa mes de 4 anys

Com ja diu un comentari, a on es la pagesia vertader constructor de la Serra de Tramuntana? A on son els representants dels propietaris finançadors del manteniment de la Serra de Tramuntana? A on son els representants dels 20 ajuntaments de la Serra de Tramuntana? Desgraciadament, una vegada més, sa que farà cent, sa creat un organisme que just coneix sa teoría de la Serra de Tramuntana, una vegada més no saben, ni sabrán, per a on vas a la Serra de Tramuntana.

Valoració:0menosmas
Per toni martorell, fa mes de 4 anys

m'agradaria saber la composició de tot el grup. Trob a faltar la representació de la pagesía. Sense ells, la Serra no podría haver arribat als nostres dies tal i com l'hem coneguda.

Valoració:3menosmas
Per Jaume Corbera, fa mes de 4 anys

Esper que la feina que facin sigui millor que aquest nom ridícul que els han posat. Aquests del govern són més cabotes que una mula, amb això dels plurals desdoblats. La ignorància que ens comanda és suprema, com podem constatar diàriament.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente