muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
12°

La UOB reclama millores a les Escoles Oficials d'Idiomes de Menorca

El sindicat Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama un nou centre per a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Maó. Els docents de l’EOI actualment treballen a un centre compartit, amb totes les dificultats de gestió i organització que això comporta: no tenen aules pròpies i cada dia han de recol·locar el mobiliari, no poden ambientar l'aula, tenen problemes d’espai i emmagatzematge i es veuen confinats a una aula de professors massa petita. «Per tot açò exigim un centre nou i en condicions, que doni cabuda a uns estudis tan importants i rellevants a les Balears com són les llengües», han explicat.

D’altra banda també s'han volgut fer ressò de la preocupació del professorat de l’EOI de Ciutadella per l’eliminació d’alguns estudis, com per exemple el programa That’s English. «Feim costat a la reclamació dels docents d'ampliar i diversificar l’oferta educativa, a fi d'evitar l'abandonament d’alumnat a l’inici de temporada per la incompatibilitat de la feina amb la durada dels cursos actuals».

La solució, segons la UOB, passaria per una oferta d'ensenyaments més breus i concentrats, en la línia del curs intensiu del nivell B2 d'anglès, que l'any passat es va impartir de gener a abril i va ser un dels grups amb més matrícula. Igualment, tot mantenint els cursos actuals, caldria recuperar el That's English i ampliar l'oferta amb cursos específics per a hoteleria, i amb una modalitat a distància per tal que l’alumnat que abandona per motius laborals, o altres, pugui continuar i avaluar-se amb èxit.

Finalment també reivindiquen que es puguin oferir nivells superiors d'idiomes a més a més del d'anglès, com el C1 d'alemany, si hi ha demanda, i que aquesta oferta no passi per sacrificar cap altre nivell. «Creiem important que a totes les Illes hi pugui haver accés als títols superiors de llengua», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.