nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

El Consell presenta un nou projecte en la carretera d'Algaida a Llucmajor

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous a Algaida el projecte de la carretera de Llucmajor a Algaida (Ma.-5010) al llarg de 6,7 quilòmetres. El termini d'execució és de 20 mesos i el pressupost, d'11,5 milions d'euros. «L'obra permetrà millorar la seguretat d'aquesta via i convertir-la també en una carretera per a bicicletes i vianants gràcies als vorals d'1,80 metres i el vial cívic de 2,5 metres», han apuntat des del Consell.

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que «aquest projecte respon a una reivindicació històrica de la gent d'Algaida». A més, «aquest nou vial s'ha inclòs en el Pla de Vies Ciclistes per a l'illa de Mallorca», ha remarcat.

Ara, el projecte s'enviarà a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, perquè passi els tràmits reglamentaris i, posteriorment, es farà arribar a la Comissió Informativa de la institució insular per a tramitar la seva aprovació.

Segons han explicat, el traçat d'aquesta carretera discorre pels termes municipals de Llucmajor i d'Algaida. Actualment, és una carretera de calçada única, sense vorals i de 5,5 metres d'ample. Després de les obres, la calçada passarà a ser de set metres, als quals s'afegiran dos vorals d'1,80 metres, les bermes d'un metre i un vial cívic de 2,5 metre.

D'aquesta manera, vehicles, bicicletes i vianants podran circular per aquest eix de comunicació entre els dos municipis amb més seguretat. Finalment, es preveu la construcció de dues noves rotondes: una en l'accés amb Randa i l'altra, a Algaida. A més, es recuperarà el camí vell d'Algaida a Llucmajor donant-li continuïtat.

El primer projecte
En el primer projecte, de 2013, els vorals previstos eren de mig metre i, en canvi, les bermes eren de dos metres. El vial cívic també era inferior, de dos metres, i es preveien afectacions, en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i en la séquia de Ferrutxelles, que ara ja no sofriran els efectes de l'obra.

El projecte també inclou una partida de 20.000 euros, que es destinaran a tasques de vigilància arqueològica i 50.000 euros més, a les tasques de rehabilitació de la séquia de Ferrutxelles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.