algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Govern col·laborarà amb el Goethe-Institut de Barcelona per a fomentar l'aprenentatge de la llengua alemanya

La conselleria d'Educació i Universitat ha signat un conveni de col·laboració amb el Goethe-Institut Barcelona amb la finalitat d'afavorir per una banda l’aprenentatge de l’alemany entre l’alumnat dels centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears i, per l’altra, l’actualització metodològica del professorat d’aquesta matèria. En aquest sentit, la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears ha volgut tornar a apostar, després de sis anys, pel foment de l’aprenentatge de la llengua alemanya. En el marc del conveni, durant aquest curs escolar s’han iniciat diferents actuacions adreçades a l’alumnat i al professorat per promoure l’aprenentatge d’aquest idioma.

Formació per al professorat i convocatòria d’exàmens oficials per a l’alumnat
Per als professors d’alemany s’ha organitzat una formació de 8 hores de durada que els permetrà poder preparar els alumnes del seu centre perquè s’examinin dels exàmens oficials del Goethe-Institut (Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch i Goethe-Zertifikat B1J: Deutsch für Jugendliche). A més, per primera vegada està previst que es realitzi aquesta convocatòria d’exàmens oficials per als alumnes dels centres de titularitat pública, els quals podran gaudir d’un descompte substancial a l’hora de realitzar la matrícula. En aquest sentit, els exàmens tindran lloc els propers 6, 7 i 8 de maig en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut.

Cursos de llengua i metodologia de l’ensenyament de la llengua alemanya
Per altra part, el Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat preveu publicar aviat per al professorat una convocatòria de 6 places per a participar en cursos de llengua i metodologia de l’ensenyament de la llengua alemanya organitzats pel Goethe-Institut a Alemanya durant l’estiu de 2019. Els professors beneficiaris d’aquests ajuts es podran desplaçar a Alemanya i gaudir d’un curs d’actualització metodològica amb les despeses de matrícula, allotjament i manutenció cobertes. També rebran un ajut de 150 € per al desplaçament a Alemanya.

Altres iniciatives
Al marge del conveni, durant aquest curs escolar es va dur a terme en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut un curs de formació en metodologia i intercanvi d’experiències per al professorat d’alemany que treballa amb auxiliars de conversa. Així mateix, a principi de curs el Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals va publicar la convocatòria del programa d’experiència formativa “Sprechen wir Deutsch! – On va parler français, intercanvis entre centres educatius de titularitat pública i centres educatius de territoris de parla alemanya o francesa” amb l’objectiu de donar suport als intercanvis educatius que es realitzen entre centres de les Illes Balears i centres de països de parla alemanya, iniciatives que es duen a terme des dels centres de les Balears per tal de donar a conèixer la cultura d’ambdós països. En aquest sentit, i perquè els centres educatius puguin gestionar l’aportació econòmica amb prou temps d’antelació, està previst avançar a finals d’aquest curs escolar la convocatòria per al curs 2019-2020.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 5 anys

Me pareix una gran idea, que se promocioni a les nostres illes una llengua tan interessant i que parlen molts dels nostres visitants, com és la llengua alemanya.
Com més llengues parlem, més humans serem, resa una dita filosòfica.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente