algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El GOB demana a Medi Ambient que no «fumigui massivament» contra l'eruga peluda d'alzina

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha demanat aquest dilluns a la Conselleria de Medi Ambient que «no fumigui massivament» contra l'eruga peluda d'alzina posat que sent una espècie autòctona al Mediterrani, compta amb un nombre important de depredadors naturals, de manera que «la plaga es controla de manera natural».

Segons ha informat el GOB, està molt documentat un cicle natural d'aproximadament set anys, en els quals la població de la papallona seria alta durant uns tres anys, seguits de quatre amb nivells molt més baixos.

A Menorca, on l'espècie és ben coneguda, es té constància d'aquesta dinàmica d'explosions periòdiques des de fa dècades, molt abans de l'adopció dels fitosanitaris per al tractament de masses forestals i, segons han assegurat, «els alzinars s'han recuperat sense problemes després de cada episodi».

D'aquesta manera, des del GOB consideren que «aquesta espècie forma part dels alzinars, i que la seva dinàmica està, afortunadament, controlada de forma natural per part altres animals que s'alimenten de les papallones».

«La fumigació aèria, considerada per Medi Ambient, ens sembla injustificable, inconvenient i per tant inacceptable. Recordem que les fumigacions aèries amb plaguicides estan prohibides amb caràcter general a la UE i només es poden autoritzar excepcionalment quan és estrictament necessari i no hi ha alternatives viables», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

¿Ès la 'Philudoria potatoria'?

¿Ès la 'Lymantria dispar'?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente