algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La Força Jove de Menorca impulsa un debat sobre l'autogovern i la sobirania

Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Espai Mallorca de Barcelona un col·loqui entre el conseller Miquel Maria (coordinador general del PSM-Més per Menorca) i el politòleg Jordi Matas organitzat per la Força Jove de Menorca.

A l’acte s’ha reflexionat sobre la situació política de present i futur de Menorca i Catalunya, moderat per la jove periodista menorquina Carme Rocamora.

Miquel Maria ha reivindicat un sobiranisme entès com un «procés d’apoderament ciutadà, de forma que sobirania i progrés social sempre vagin lligats de la mà». En aquest sentit, ha defensat que el sobiranisme no és un projecte del passat, sinó de futur. A més, quan ha estat demanat per la relació política entre Mallorca i Menorca, Maria ha criticat la «macrocefàlia» de Mallorca. Així, ha reivindicat el Consell Insular de Menorca com a «l’autèntic govern dels menorquins i menorquines, amb competències pròpies».

Per la seva banda, Jordi Matas ha explicat que «cada cop més la gent demana poder participar més en la presa de decisions d’aquells afers que l’impliquen». Jordi Matas Dalmases és catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. A més, el passat 2017 va ser president de la Sindicatura Electoral del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. Per aquest motiu la Fiscalia demana, per a ell i la resta de membres de l’òrgan, penes de dos anys i nou mesos de presó. En una segona intervenció, Matas ha explicat el paper de la Sindicatura Electoral del Referèndum, desactivada poc abans del mateix per evitar les multes que el Tribunal Constitucional espanyol va imposar als seus membres. L’objectiu de l’òrgan era el de «vetlar pels drets de participació electoral de tots els ciutadans de Catalunya en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya del primer d’octubre».

Unes desenes de persones, la majoria joves estudiants menorquins residents a la capital catalana, han continuant atentament l’acte i hi han participat activament en el torn obert de qüestions que ha clausurat l’acte.

La Força Jove de Menorca és la campanya sorgida dels joves menorquins i menorquines per donar suport a les candidatures de Més per Menorca a les pròximes eleccions insulars i autonòmiques que tendran lloc el 26 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.