algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El Parlament aprova la creació del Col·legi Professional de Docents

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la modificació de la Llei 10/1998, de 14 de desembre, de col·legis professionals de Balears i la creació del Col·legi Professional de Docents.

En concret, aquest Col·legi Professional serà una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, el qual obtendrà la capacitat d'obrar des de la constitució dels seus òrgans de govern, que seran constituïts de manera democràtica, igual que el seu funcionament.

«Lluita exemplar dels docents»
Laura Camargo, de Podem, ha felicitat els docents per «dur a terme una lluita tan ben organitzada com la que ha protagonitzat la comunitat educativa a les Balears» i ha assegurat que la creació del Col·legi Professional de Docents és «una conseqüència directa de la lluita exemplar dels docents». Així mateix, ha destacat que aquest Col·legi serà «el primer de tot l'Estat».

Agustina Vilaret, de MÉS per Mallorca, ha assenyalat que els docents han demanat això i l'obligació dels polítics és «escoltar i practicar aquesta democràcia directa per a donar sortida a aquestes veus» que demanen la creació d'un Col·legi Professional de Docents a les Balears.

En aquesta línia, ha insistit que això suposa «un reconeixement a la professió i un apoderament que permetrà tenir en compte la veu d'aquests professionals que exerceixen un treball de molta responsabilitat».

Maria Antònia Sureda, del PI, ha apuntat que la creació d'aquest Col·legi és «una garantia del comportament deontològic dels professionals», així com de «la defensa dels drets dels ciutadans».

Josep Castells, de MÉS per Menorca, ha explicat que aquesta modificació servirà per a «llevar problemes» relatius a l'educació de 0-3 anys i la titulació requerida dels seus professionals, i ha assegurat que també millorarà la inclusió del professorat especialista amb una redacció més clara «que la de la llei actual».

Finalment, Enric Casanova, del PSIB, ha manifestat que després de la legislatura anterior que, al seu judici, va ser «educativament desastrosa», es va generar «una situació caòtica i de crispació que va acabar amb la manifestació mai vista».

D'aquesta manera, ha assegurat que «d'aquell moment de crispació va sortir una cosa positiva, va sorgir la necessitat de desenvolupar òrgans de participació plena de la comunitat educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.