algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

Constituïda la Comissió per la Igualtat que «reafirma» el compromís amb polítiques de gènere

La Comissió per la Igualtat de Gènere s'ha reunit aquest dijous per primera vegada i ha acordat una declaració institucional per a «reafirmar» el compromís de les institucions autonòmiques amb les polítiques d'igualtat. A més, ha anunciat un increment del pressupost de l'Institut Balear de la Dóna (IBdona) en un 109 per cent.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha declarat que «les polítiques d'igualtat són més necessàries que mai per a continuar lluitant contra la xacra de la violència masclista i en contra d'aquelles veus que posen en dubte que existeixi una violència estructural contra les dones».

A més, en la primera reunió de la Comissió s'ha informat sobre l'augment de pressupost per a l'IBDona en un 109 per cent i dels projectes que el Govern reforçarà, com el programa de la Conselleria de Treball que «garanteix un any de treball a dones víctimes de violència masclista» o la posada en marxa d'una línia d'ajudar per al lloguer d'un habitatge.

D'altra banda, la directora de l'IBDona, Rosa Cursach, ha anunciat la creació de la comissió interinstitucional, encarregada de «revisar i millorar el protocol d'intervenció amb les víctimes», així com de la creació de la comissió interdepartamental, dependent del Govern i encarregada de «treballar la transversalitat de les polítiques d'igualtat», ha apuntat.

En la mateixa línia, Cursach ha recordat que les polítiques d'igualtat «responen a una demanda social» i que la Llei d'Igualtat «es va aprovar amb un ampli consens i amb la participació de tots els grups amb representació al Parlament».

Cal recordar que la Comissió d'Igualtat, adscrita a l'IBDona, és l'òrgan de coordinació de polítiques d'igualtat format per totes les Conselleries del Govern, els quatre Consells, la Federació d'Entitats Locals de les Balears, l'Ajuntament de Palma i l'IBDona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.