algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Assemblea Sobiranista «responsabilitzarà» el cap de la policia espanyola de qualsevol agressió ‘neonazi’ a la manifestació del 31D

Imatge de Gonzalo Espino Cruz, cap de la Policia Nacional espanyola, emesa per l'informatiu de Notícies d'IB3. | IB3/ASM

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha emès aquest dissabte un comunicat de condemna pels incidents produïts divendres en el marc del concert reivindicatiu del 31D. L’entitat ha volgut recordar que, davant les agressions dels ‘neonazis’ als assistents a l’espectacle del Baluard del Príncep, la manifestació de diumenge dia 30 «s'ha comunicat en el termini correcte, i que el màxim responsable d'impedir qualsevol violència contra els mallorquins és el cap superior de la policia, Gonzalo Espino Cruz».

L’ASM ha volgut recordar que el seu antecessor en el càrrec, Antonio Jarabo, va acabar substituït després «de forçar una desfilada de contramanifestants feixistes a tocar de la concentració del 3 d'agost d'enguany per la recepció del borbó Felip VI, al Palau de l'Almudaina, amb el risc d'incidents que això suposava».

És així que l’entitat ha volgut reclamar una «especial vigilància durant el pas de la manifestació pel carrer Sant Miquel, atès que l'extrema dreta espanyolista ha convocat una concentració a la plaça d'Espanya». «Recordam que la nostra manifestació no circularà per l'indret on han anunciat que es col·locaran els neofeixistes, sinó que es dirigirà directament cap a les avingudes per arribar al Parc de les Estacions», ha dit l’entitat sobiranista.

L'ASM també ha volgut puntualitzar que ja va ser objecte d'agressions el 7 d'octubre de 2017 per part dels «participants en una manifestació convocada per DENAES (‘Fundación para la defensa de la nación española’), un motiu més perquè demà la policia estigui ben alerta».

Trobada amb Paluzié

D’altra banda, l’ASM ha explicat que diumenge Elisenda Paluzié, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), es trobarà amb els socis de l’entitat mallorquina a Can Alcover a les 16.30 hores. Posteriorment, la líder independentista se sumarà a la manifestació reivindicativa de la Diada de Mallorca i als parlaments de l'acte de cloenda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 5 anys

Hi podem anar tots ben tranquils. Pel seu expedient i la seva carrera, aquest home s'en cuidara de que ningú ens faci mal.
Ni tan sols els fatxes aniran a fer nos fotos, que a això només ho pot fer la premsa però a ells els ho han deixat fer sempre, supos que es una manera d'intimidar.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente