cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

ASM: «Exigim als espanyolistes que no agredeixin els domicilis que pengin la senyera»

154963

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha emès un comunicat aquest divendres en què crida un any més la ciutadania a penjar la senyera quadribarrada als balcons amb motiu de la Diada de Mallorca, «en homenatge a l'estendard del Rei en Jaume i com a mostra de la voluntat irreductible del nostre poble de defensar i reivindicar la nostra identitat, llengua i cultura».

«Al mateix temps exigim als espanyolistes que respectin els domicilis on penjam la senyera, tal com els mallorquins respectam les cases on hi ha la bandera espanyola o de qualsevol altra nacionalitat, i s'abstenguin de tirar-hi ous, pedres, pintura, etc., o d'intentar calar-hi foc, com ja ha passat altres vegades», han explicat.

A més, també reclamen a la policia que «estigui atenta perquè no es repeteixin les agressions i que si es produeixen detengui els culpables».

Com sempre, conviden a penjar la versió de la senyera que prefereixi cadascú: «la quadribarrada llisa de l'estendard, que les nostres institucions honoren a Mallorca el 31 de desembre des de fa gairebé set segles; la bandera oficial de Mallorca, creada a principis del segle XX en ple recobrament de la consciència de poble amb identitat pròpia, que fou prohibida durant molts d'anys pel franquisme i objecte dels atacs furibunds de la caverna mediàtica quan el Consell de Mallorca en va fer una promoció l'any 2006; i l'estelada, símbol de la independència dels dels Països Catalans».

Fan una crida també a la màxima participació als actes institucionals i reivindicatius de la Diada, i en especial a la manifestació de dia 30, «que enguany servirà per plantar cara a l'onada de feixisme que s'estén per l'Estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 5 anys

Els espanyolistes no "poden" entendre que no vulgueu ser com son ells, tan perfectes, demòcrates, generosos, i justos, i menys encara veient com els hi va de be la seva imposició de les lleis sobretot la de l'embut, o sigui, tothom a passar pel canut...tothom tenim les dotze i ells les onze i som tots els demés els qui estem equivocats. No hi ha solució per qui no respecta la raó. Cuideu-vos-en de gent tan superba i tan maldestre.

Valoració:2menosmas
Per I tant!, fa mes de 5 anys

D'un populatxo que se diu molt mallorquí pero que piten a La Balanguera, se pot esperar qualsevol cosa contra Mallorca. Pero no ens han de condicionar en les nostres decisions i dia 31 la senyera o la bandera de Mallorca ha de ser als balcons de tots els bons mallorquins. I si als ultres no els agrada, que hi posin llaços ( si son grocs millor, ha, ha, ha, ha!)

Valoració:7menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

Si si, segur que le policia nacional s'esforçara perque aixó no passi, i rebutgeran el "a por ellos" no hi tenc cap dubte, Nadal és festa de pau, i el dia 31 de la senyera, tan si és vol com si no és vol, i més antiga que Espanya.
Salut i República Països Catalans,visca la llibertat i els drets fonamentals de totes les persones.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente