algo de nubes
  • Màx: 15.51°
  • Mín: 5.96°

La UOB denuncia la Conselleria d'Educació a Inspecció de Treball

La UOB ha explicat que aquest dilluns els representants varen abandonar la mesa sectorial sobre convocatòria d'interinitats davant el «aquí te pillo, aquí te mato que ens vol aplicar la Conselleria d'Educació».

La mesa es va convocar dijous passat, 8 de novembre, i la documentació corresponent, de 113 pàgines, no es va acabar d’enviar fins passades les tres de l’horabaixa. «Això suposa que només se’ns va donar un dia i mig laborable per a revisar i sotmetre a la consulta de les nostres bases uns canvis a la normativa que afecten les contractacions. El mateix dia que vàrem rebre la convocatòria en vàrem reclamar l'ajornament i ni tan sols vàrem rebre resposta, ahir ho vàrem tornar a demanar i se'ns va denegar».

«Qualsevol persona amb un mínim sentit comú i dos dits de coneixement sap que en un dia i mig és impossible analitzar a fons aquests documents, contrastar els nombrosos canvis introduïts respecte al curs passat, extreure'n les conseqüències després de consultar-ho amb els nostres assessors jurídics i dur-ho a un debat i prendre decisions amb els afiliats», han denunciat.

Per altra banda, l'article 64.6 de l'Estatut del treballador estableix que l'empresa ha de facilitar la informació «en un moment, d’una manera i amb un contingut apropiats, que permetin als representants dels treballadors examinar-la adequadament i preparar, si s’escau, la consulta i l’informe», i dóna un termini màxim de quinze dies perquè els representants dels treballadors acordin la seva postura.

«Ni la legalitat vigent ni el nostre compromís amb els treballadors, per tant, es complien amb la decisió de la Conselleria de dur a terme ahir la mesa. En conseqüència vàrem abandonar la mesa i vam presentar denúncia dels fets a Inspecció de Treball, exigint la nul·litat dels acords que s’hi han pres i la repetició de la mesa», ha comunicat la UOB.

En tot cas, van deixar constància a l'acta que no accepten canvis que perjudiquin els interins amb antiguitat i que volen que es valori l'experiència a educació infantil de 0-3 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.