algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 5.96°

La UOB denuncia tres anys d'opacitat amb els alliberats sindicals d'Educació

La Unió Obrera Balear (UOB), Sectorial d'Ensenyament, denuncia que la Conselleria d'Educació continua sense aclarir els alliberats que adjudica als sindicats «tres anys després que ho vàrem demanar per primera vegada. Ni ens han contestat quants n'han tengut fins ara STEI, ANPE, CCOO i UGT, ni expliquen per què a partir d'aquest curs hi ha 16 alliberats extra sense justificar».

Com ja van informar en el seu moment, el passat 27 de juny Personal Docent va anunciar en mesa sectorial que a partir d'aquest curs els sindicats d'educació pública podran disposar en total de 80 alliberats:

STEI: 19
Alternativa: 13
UOB: 10
ANPE: 11
CCOO: 13
UGT: 13
CSIF: 1

«Com que no varen dir com havien calculat aquestes xifres vàrem demanar explicacions i vàrem insistir una vegada més que volem saber quants alliberats han tengut fins ara STEI, ANPE, CCOO i UGT, tal com a la UOB ens constava des de març de 2015 que ens en tocaven 3,21. Personal Docent va dir que ens contestarien i gairebé quatre mesos després continuam sense resposta», han explicat des del sindicat.

«Es dóna el cas que el 6 d’agost vàrem rebre una informació de la Conselleria a través de la Comissió per a la resolució de reclamacions d'accés a la informació pública, segons la qual el total d'alliberats a 1 de setembre de 2018 és de 44:

STEI: 10
Alternativa: 6
UOB: 5
ANPE: 6
CCOO: 8
UGT: 8
CSIF: 1

Encara que a aquests 44 alliberats s’hi sumin els 20 compensatoris a repartir segons resultats electorals, acordats al Consell de Govern de 6 de juliol de 2018, el total és de 64 alliberats, inferior als 80 anunciats a la mesa sectorial. D'on surten els 16 restants? A la UOB, per exemple, segons els darrers acords no ens correspondrien 10 alliberats com diu la Conselleria, sinó 8,05 dels quals ara en tenim 5,5 de forma efectiva. Vam registrar la pregunta fa un mes i encara esperam resposta. Una vegada més també hem insistit que ens diguin el nombre d’alliberats que ha tengut cada sindicat abans d’aquest suposat increment, tal com venim demanant des del 19 d’octubre de 2015».

Des de la UOB han explicat que no defalliran a exigir transparència sobre aquesta qüestió, «perquè tenim dret a saber com gasta la Conselleria d'Educació dirigida per Martí March els doblers de l'erari públic, i perquè s'acosten unes eleccions sindicals i no consentirem que determinats sindicats encarin la campanya electoral amb un nombre d'alliberats extra, mentre no ens expliquin d'on surten amb pèls i senyals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.