cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Sóller tendrà nova llotja abans de l'estiu de 2019

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest dijous a Sóller a l’acte d’inici de les obres de la futura llotja del port, que serà una realitat abans de l’estiu de 2019. «Amb aquest projecte es dóna resposta a una reivindicació històrica de la confraria de pescadors i del municipi».

Des de 2005, aproximadament, en el marc de la reforma del port, hi havia el compromís de construir una nova llotja per als pescadors. Es feren distints projectes, se cercaren diferents ubicacions i, per circumstàncies diverses, no s’ha duit a terme fins a aquesta legislatura. Ports de les Illes Balears ha rescatat més de 4.300 metres quadrats de sòl que tenia cedits en concessió al club nàutic per destinar-los a ús públic. S’ha arribat a un acord que així ho ha permès i ara la prioritat és convertir la zona en un espai públic.

A l’acte hi han assistit també els consellers de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i de Medi Ambient, Vicenç Vidal; a més del batle de Sóller, Jaume Servera; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, i el gerent de Ports de les Illes Balears (Ports IB), Pere Puigdengoles, que han participat en la signatura del document de replanteig, pas previ al començament de les obres, el proper dijous.

El projecte de la futura llotja consta d’un únic edifici i de la urbanització de l’espai que l’envolta, a més d’aparcaments. L’objectiu és que el conjunt que es formi entre aquest edifici i la resta de la Concessió Marina Tramuntana (part que s’explota en concessió pel club nàutic) ofereixi un aspecte formal similar visualment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.