nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Interceptats quatre pescadors furtius que aprofitaven il·legalment els capcers de la llampuga

La Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha interceptat quatre pescadors furtius que capturaven a prop dels capcers de la llampuga del sud de Mallorca, pràctica prohibida per la legislació autonòmica i estatal. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 €.

Els capcers són objectes flotants dissenyats per concentrar-hi les llampugues i facilitar-ne la captura. Els col·loquen els pescadors professionals tradicionals i la pràctica de la pesca recreativa està prohibida a menys de 250 metres d’aquests capcers per evitar la dispersió de les moles de llampugues i els perjudicis als pescadors artesanals.

Tot i la prohibició, aquesta activitat il·legal va fent-se habitual i per això la Direcció General de Pesca i Medi Marí ha incrementat la vigilància dels capcers de llampuga a partir de la segona quinzena de setembre.

La pesca professional tradicional de la llampuga mitjançant l’art de la llampuguera, específica de les Illes Balears, es practica del setembre al desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.