nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Nova acció del GOB de la campanya #araomai: reflexions al carrer entorn al model econòmic turístic

L'entitat ecologista GOB fa uns anys que han encetat una línia de feina intensa sobre els impactes de la massificació turística en el nostre territori i sobre la necessitat d'un debat social sobre el model econòmic.

«Hem encetat una línia de denúncia i proposta, fetes des de l'anàlisi crítica i teixint xarxa amb altres col·lectius d'aquí i de fora, que també hi treballen. Però també hem posat damunt de la taula la necessitat d'abordar col·lectivament, partint de l'anàlisi crítica del model actual, les propostes ecologistes del canvi de model que han de posar la vida al centre de les decisions que afecten el nostre futur», han explicat.

Per això han realitzat durant tot l'estiu un seguit d'accions de sensibilització i conscienciació que donen per acabades amb aquesta acció que pretén convidar la societat al debat i a la reflexió conjunta entorn la realitat a la qual ens aboca el model que vivim.

Generant debat, les reflexions al carrer

Joves del GOB han plantejat qüestions mitjançant cartells que interpel·len el conjunt de la societat «per tal de que seguem capaços de fer la reflexió conjunta necessària per culminar en la construcció d'una relat col·lectiu des de la perspectiva ecologista per construir l'alternativa necessària».

Fins quan viurem del turisme insostenible?
Espais naturals o reserves turístiques?
Viure del turisme o malviure del turisme?
Vivim a una illa o a un parc temàtic?
Espai públic o espai turístic?
Aquestes són algunes de les qüestions que es poden llegir per una quarantena de cartells repartits per tot Palma.

«La gentrificació, la turistització, l’augment infinit del preu de l’habitatge, l’especulació urbanística, turística i habitacional són noves agressions als nostres drets ecològics i socials: agressions d’expulsió de les comunitats veïnals, d’alienació dels espais socials i les referències culturals i els àmbits paisatgístics dels nostres pobles, de degradació extrema dels nostres entorns naturals. Una colonització turística que ens posa al límit de la nostra supervivència ecològica i social».

Posen així damunt la taula la necessitat d'abordar col·lectivament, partint de l'anàlisi crítica del model actual, les propostes ecologistes del canvi de model que han de posar la vida al centre de les decisions que afecten el nostre futur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fa mala olor, fa mes de 4 anys

Si fan caure el Pacte i puja la dreta, veurem si son tan valents aquests del GOB, per fer el mateix amb els depredadors de veritat.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente