muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

UOB: «STEI, CCOO, UGT i ANPE cuinen a l'ombra una reforma electoral contra els sindicats emergents»

A la mesa sectorial d'aquest dimarts, la UOB s'ha abstengut a la Proposta d'acord per a establir juntes de personal i unitats electorals separades per illes, amb base als següents motius que varen fer constar en acta:
 
«Unió Obrera Balear manifesta el següent davant la Proposta d'acord per establir com a unitats electorals les juntes de personal docent no universitari de Mallorca, de Menorca i d'Eivissa i Formentera:

Primer. La Conselleria i els sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT, que han pactat per sota la taula una reforma electoral que aposta per fer juntes de personal insulars i extingir la junta de personal docent de les Illes Balears, si fossin coherents haurien de proposar igualment traspassar les competències d'Educació als Consells insulars i fer meses sectorials per illes.

Segon. Aquesta reforma es va cuinar a l'ombra per part de STEI, CCOO i UGT i es va llançar per sorpresa el 4 de setembre en una comissió permanent de la Junta de Personal Docent de les illes Balears, on aquests tres sindicats pretenien que la signàssim tots en un tres i no res i sense un debat previ. STEI, CCOO i UGT han tingut quatre anys per presentar aquesta proposta al plenari i no tan sols no ho han fet  sinó que han passat per damunt el fet que la permanent és un òrgan de treball que no pot prendre decisions d'aquest calat sense la consulta democràtica a través del plenari.

I tercer. El fet que STEI, CCOO i UGT hagin pactat en secret aquesta reforma amb el conseller Martí March els ha donat mesos d'avantatge a l'hora de preparar llistes i campanyes de cara a les properes eleccions sindicals de principis de desembre. El veritable motiu, doncs, d'aquesta proposta no és defensar els interessos dels docents de Menorca, Eivissa i Formentera sinó fer mal d'una manera grollera i bruta als sindicats emergents que van obtenir representació a les eleccions de desembre de 2014».
 
Varen votar a favor de la proposta els impulsors (STEI, ANPE, CCOO i UGT) i es varen abstenir UOB i Alternativa. Ara s'ha de sotmetre a l'aprovació del Consell de Govern.

Des de la UOB es mostren segurs que aquest «pacte per sorpresa per a arraconar-nos es convertirà en un estímul afegit i ens comprometem a encarar les eleccions del proper mes de desembre amb més força i empenta que mai». «Ens reafirmam en el compromís de defensar els interessos de tots els docents, especialment els companys de Menorca, Eivissa i Formentera davant la deixadesa de la Conselleria i els perjudicis de la doble insularitat de què són víctimes». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per abundio, fa mes de 4 anys

Ja feia temps que aquests no sortien a una foto d'aquest diari

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 4 anys

Aquesta proposta O una de molt similar ja va ser feta fa anys per l'STEi. Al meu entendre sortirien beneficiats STEi i Alternativa. Tots els altres sindicats sortirien perdent (si miram resultats de les anteriors).

Valoració:0menosmas
Per pere, fa mes de 4 anys

@Ronya. En conec un que no ha estat insultat per Jaume Satre: el seu escolanet, Josep Palou.

Valoració:-1menosmas
Per Ronya, fa mes de 4 anys

Coneixeu algú que no hagi estat insultat pen Jaume Sastre? Jo no.

Valoració:3menosmas
Per Què bé, fa mes de 4 anys

Què bé que és viu d'alliberat sindical, eh?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente