algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Un veler filtrarà microplàstics i seguirà a tortugues marines per les costes de Menorca

El veler Toftevaag ha iniciat aquest divendres una travessia de dos dies de navegació des del port de Maó, durant la qual es filtraran microplàstics, s'arreplegaran residus flotants, es netejaran algunes cales i s’amollaran tortugues marines marcades amb emissors satèl·lits, segons ha informat Ecoembes aquest divendres.

A bord del vaixell viatgen els sis guanyadors del sorteig que s'ha realitzat entre tots els voluntaris que han participat en les accions del projecte Libera, una iniciativa impulsada per SEO/BirdLife amb Ecoembes.

Les activitats que es realitzaran durant la travessia s'emmarquen en la campanya 'Tots per la mar- Tortugues oceanògrafes', posada en marxa per Alnitak i ‘Libera’, que permetrà desenvolupar dos estudis científics a través del seguiment per satèl·lit de les tortugues marines, dissenyar mapes de pronòstic de moviment i agregació de brosses flotants, així com analitzar els efectes dels micro plàstics en l'ecosistema del mar obert.

De moment, la campanya posada en marxa al juliol ha realitzat deu expedicions de set dies cadascuna en les quals, investigadors, professors, estudiants i voluntaris han complit 62 hores de seguiment d'espècies i s'han arreplegat 30 metres cúbics de brossa marina.

Així mateix, ‘Libera’ i tota la tripulació del Toftevaag participarà activament en la primera edició del World Clean Up Day 2018 que tendrà lloc demà dissabte.

El veler ha albergat una exposició sobre el treball científic realitzat en el mar en relació al monitoratge i gestió del risc de les brosses flotants. La mostra té com a objectiu sensibilitzar i informar els visitants sobre els problemes que provoquen els plàstics en el mar en la qual participaran els voluntaris informant els visitants.

Alnitak seguirà la seva expedició 2018 fins a finals de setembre en aigües del Canal de Menorca, finalitzant amb la campanya de recollida de fems i caracterització de residus d'A'1m2 per les platges i els mars', que tendrà lloc del 28 de setembre al 7 d'octubre en entorns marins i costaners de tot el país.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.