L’STEI exigeix al Govern que l’educació «sigui una prioritat real de la seva acció política»
El STEI intersindical ha exigit aquest divendres al Govern que l'educació «sigui una prioritat real de la seva acció política» i que això es reflecteixi en la tramitació del Pressupost de la Comunitat per al 2019.
En concret, reclamen que la dotació pressupostària en educació de l'últim any de legislatura sigui l'adequada per resoldre les qüestions encara pendents del sistema educatiu de les Balears.
Entre altres demandes, volen pal·liar les elevades ràtios de molts centres, que es produeixi una millora del Pla d'Infraestructures, així com que es compleixin els punts de l'acord marc que «la Conselleria d'Educació no ha complert», com la jornada lectiva de secundària a 18 hores o la reducció per a majors de 55 anys dels cossos de secundària.
Així, l’STEI reclama al Govern de Francina Armengol que faci «un esforç important» per resoldre qüestions «tan greus per a la bona qualitat del sistema educatiu com la rebaixa de les ràtios i la posada en marxa dels equipaments escolars que són tan necessaris per acabar, per exemple , amb l'elevat nombre d'aules prefabricades».
També a Illes Balears
- MÉS es reforça per liderar l’esquerra del país i fer front al discurs d’extrema dreta imperant
- La poesia com a refugi íntim: Joan Perelló presenta 'Hivern humil' a la llibreria Embat
- La jutgessa no veu «viciada» la relació sentimental de la infiltrada mallorquina a Girona i n’arxiva la querella
- La comunitat LGTBIQ+ reivindica la lluita de Margarida Borràs, primera dona trans dels Països Catalans
- 'No excloguis ningú. Comparteix el català', la campanya per a sensibilitzar els parlants de la importància de mantenir la llengua pròpia
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No es pot deixar l'educació, en mans de qui no en té. I si encara hi afegim que per part dels partits unionistes hi ha una confabulació en detriment de la nostra cultura i educació, i minvant l'ensenyament general per tal de que els nostres estudiants més preparats puguin accedir a l'universitat i poder tenir gent de vàlua, estem ja davant d'una agresió, que cal vetllar i protegir fermament. N'hauriem de ser conscients. Quant premis Nobel espanyols hi ha? de quins anys? Cal saber que els estudiants catalans rebien tan sols el 5% de totes les beques de l'estat i els estudiants de Madrid rebin el 48%. No tinc les dades de les Balears peró segur que també us haurà tocat la rifa. Com sempre als mateixos
Va ser una errada monumental que la conselleria d'Educació la volgués si o si el PSOE, perque aquest sector necessita renovar, donar preferència a l'ensenyança pública, dotant-la de més recursos, enlloc d'engreixar la privada-concertada i equiparar gent que mai no ha opositat amb els funcionaria de carrera que han aprovat una oposició, sense exigir-los res a canvi. I segons me consta, el malestar de tot el funcionariat d'aquesta institució, docent i no docent, és monumental i amb tota la rao. Esper que torhom tengui ben present quin partit la gestionava, a l'hora de votar.