cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

[VÍDEO] El GOB denuncia nous creixements: «ara 'Bahía Sant Pere' i el Consell mans plegades»

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha censurat aquest dijous que s'estigui produint un nou 'boom' immobiliari mentre, paradoxalment les Illes es troben «en una situació de crisi d'accés a l'habitatge per l'encariment dels preus i per la precarització de les condicions de vida d'uns sectors cada vegada més amplis de la població resident».

Segons han indicat, després de la gran crisi econòmica, quan es creia que el 'boom' de la construcció i la destrucció de paisatges i ecosistemes havien quedat superats, sorgeixen en tot el territori «noves promocions especulatives i / o residencial-turístiques».

Critiquen que el Consell de Mallorca, des del seu departament de Territori, «no ha fet res» per modificar el Pla Territorial de Mallorca (PTM) i aturar aquest creixement, tot i el compromís de fer-ho.

Segons han recordat, els acords de governabilitat deien que havia d'adaptar el PTM per a, entre altres coses, limitar el creixement urbanístic i apostar per la intervenció en espais ja consolidats enfront de nous desenvolupaments consumidors de sòl.

«Bahía Sant Pere»

El cas de la Colònia de Sant Pere és un exemple clar. «El planejament preveu encara molt de sòl urbà i urbanitzable que l'Ajuntament d'Artà hauria de desclassificar a través d'una modificació de Normes Subsidiàries, reduint així la possibilitats de nous desenvolupaments i creixements urbanístics que acaben desfigurant la singularitat dels entorns i propiciant la necessitat de més infrastructures i recursos», han explicat durant una acció de la campanya #araomai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.