cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

El Grup de Suport a Valtònyc veu cada vegada menys probable l'entrada a la presó del raper

El grup de suport al raper Josep Miquel Arenas, conegut com Valtònyc, creu que «cada vegada resulta menys probable» l'entrada a la presó del raper «en el cas que sigui extradit» a l'Estat espanyol.

Així s'ha expressat el grup en un comunicat que signa al costat de la plataforma Alerta Solidària, difós en xarxes socials després de la vista celebrada aquest dilluns als jutjats de Gant (Bèlgica), en la qual es va convocar el raper a una nova vista el proper 17 de setembre. Llavors, el magistrat haurà de decidir si accepta o no l'extradició.

Els grups de suport a Valtònyc han manifestat que tenen «bones sensacions» després de la vista amb el jutge belga. A més, consideren que la justícia espanyola «queda una vegada més en evidència ja que es demostraria que la condemna a Valtònyc vulnera clarament el dret a la llibertat d'expressió».

Per a aquestes entitats, les declaracions de Valtònyc i els seus advocats «transmeten esperança i il·lusió» i que l'entrada a la presó seria cada vegada més improbable. Malgrat això, demanen no confiar perquè «l'Estat espanyol utilitzarà tots els mecanismes al seu abast per poder empresonar Valtònyc, ja que la seva llibertat suposaria una derrota absoluta i una deslegitimació total del seu règim».

«És per això que cal marcar un precedent i continuar lluitant per l'absolució i i alliberament de totes les persones perseguides i empresonades per les seves idees polítiques i per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.