algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

‘Per una mar sense plàstic’ denuncia la crítica a la Llei de residus per part de l'oposició de CAEB, grans superfícies i hotelers

Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, Retorna, PIMECO i Recircula, les entitats de la plataforma ‘Per una mar sense plàstic’, denuncien les darreres crítiques a la Llei de Residus per part de l'oposició de CAEB, grans superfícies i hotelers.

«Consideram que es tracta de l'inici d'un canvi de model de gestió de residus apostant fortament per la prevenció dels residus i la gestió eficient dels recursos, apuntant objectius clars de prevenció i reutilització, dos aspectes claus fins ara oblidats en el marc normatiu de gestió de residus insular», han explicat.

Aquesta llei té el potencial de convertir-se en una fita per a l’Estat espanyol i Europa en la lluita contra la contaminació per plàstics i pot servir d’exemple per a altres regions i països del Mediterrani i Europa. Això, és evident, incomoda a determinats sectors econòmics que s’oposen a aquesta iniciativa.

Es tracta d'una llei pionera en l'àmbit europeu pel que fa a la implantació de mesures de prevenció, com la prohibició de determinats envasos d'un sòl ús, la reducció del malbaratament alimentari o la implantació dels Sistemes de dipòsit, devolució i retorn d'envasos, implantats a més de 40 països i regions i que pot representar incrementar fins al 90% la recollida d'envasos per a possibilitar la futura reutilització, tal com estableixen les noves directives europees. I és per això que representants del comerç local, com PIMECO, dóna suport a la llei, ja que assegura un futur més sostenible per les Illes i fomenta el consum de proximitat.

Actualment, a les Illes Balears, cada dia es perd un milió d’envasos de begudes que acaba contaminant el nostre entorn, especialment el Mediterrani. El tema és especialment preocupant amb els envasos de plàstic. Fa poques setmanes hem conegut que a l’oest de Mallorca i Eivissa hi ha dues grans concentracions de plàstics amb una mitjana de contaminació 30 vegades superior a la taxa de contaminació de la resta del Mediterrani.

Per això, la Plataforma anima el Govern a seguir endavant amb el que ha de ser la Llei que marqui el canvi de rumb definitiu cap a l'optimització i sostenibilitat de la gestió dels residus a les Illes, i especialment a Mallorca, amb un sistema de gestió segrestat per la incineració de com més quantitat de residus millor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya !, fa mes de 4 anys

Tots patirem per culpa d'aquests depredadors egoístes.

Valoració:1menosmas
Per Hotelers i grans superfícies..., fa mes de 4 anys

Mal s´ofeguin amb els seus propis detritus!

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

I especialment a Eivissa

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente