nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Declaren el ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, 'persona non grata' a Mallorca

150359

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció per declarar al ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, 'persona non grata' a Mallorca.

La moció, presentada per Podem, MÉS i PSIB, s'ha aprovat per unanimitat després d'incorporar dues transaccions del PP i del PI.

En concret, el PP demanava incloure un text lamentant la proposta de Salvini de crear un cens de persones d'ètnia gitana, i el PI ha plantejat elevar aquesta proposta al Consell de Ministres.

Des de Podem s'han congratulat pel suport que ha rebut la moció, que també cercava «reconèixer la immensa tasca humanitària d'ONGs com a Proactiva Open Arms, Lifeline, Proemaid o SMH rescatant a desenes de milers de persones d'una mort segura en les aigües del mar Mediterrani».

En virtut del text aprovat també s'ha condemnat «la falta de garanties de compliment dels Drets Humans que ofereixen les polítiques migratòries europees».

«L'incessant degoteig de morts en el Mediterrani és una tragèdia que els governs europeus tenen el deure d'intentar solucionar», ha reivindicat la portaveu de Podem en el Consell, Aurora Ribot, que ha subratllat que «la lloable tasca duita a terme per les ONG no pot substituir en cap cas a aquells sobre els quals recau l'autèntica responsabilitat».

En aquesta línia, Podem ha criticat les «terribles i indignants declaracions i polítiques» de Salvini «destil·len una molt greu i preocupant xenofòbia i un menyspreu evident cap a la vida i la dignitat humanes». Per això, amb la moció han demanat «consens i unitat» sense «colors polítics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 5 anys

Pobret, no sé si lo podrá superar.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente