algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'OCB demana que s'esclareixi la vulneració dels drets lingüístics a Son Espases

L'Obra Cultural Balear (OCB) considera d’extrema gravetat els fets ocorreguts a Son Espases aquest passat dijous 12 de juliol de 2018 i resta a l'espera de conèixer la versió de l'IbSalut, després d'haver parlat amb l'afectada, C.F, qui ha confirmat l'agressió.

L’OCB recorda que els servidors públics han de garantir un «tracte correcte als pacients i que, en cap cas, estan justificades actituds com la denunciada per una pacient que va veure vulnerats els seus drets lingüístics i va ser escridassada i maltractada per una servidora pública que cobra un sou públic».

«Reclamam l'esclariment immediat dels fets, una explicació pública per part dels responsables polítics de la Sanitat pública i uns disculpes, si s'escau», han explicat.

Igualment l'OCB recorda que l'actitud «tèbia» del Govern davant dels intolerants provoca que aquests se sentin impunes quan menystenen la llengua pròpia de les Balears.

En aquest sentit, l’entitat assegura que el Govern no pot ser «còmplice» de la falta de respecte, contrari als mandats constitucionals. Per això, exigeix que s'abandoni immediatament la «passivitat» en la protecció de la llengua catalana i es faci complir la llei.

Per a l'OCB, és «inadmissible» que no es respectin els drets lingüístics dels ciutadans a l’Administració Pública i reitera, una vegada més, la petició a la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè faci una crida pública a que tothom que vulgui que s'expressi, en qualsevol àmbit, en català, sense pors ni complexos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 5 anys

Aquestes coses deixaran de passar es dia que hi hagi més mallorquins que parlin sempre sa seva llengua i no la girin sense motiu. Si aquesta infermera se trobàs cada dia amb pacients que xerren en mallorquí i no giren, ès evident que no tendria temps ni ganes de barallar-se amb tots: callaria i menjaria morena. I des cap d'un temps, fins i tot s'adaptaria a sa nova situació i acabaria xerrant en mallorquí, com es primers forasters que arribaren a Mallorca: vivien enrevoltats de mallorquins, sentien xerrar en mallorquí tot lo dia i l'aprengueren per "immersió". Idò això!

Valoració:0menosmas
Per Teresa S, fa mes de 5 anys

Faig feina a Son Espases i fa molts d'anys que vaig ser sòcia de l'OCB. Cada dia atenem a milers de persones i des dels caps al darrer traballador feim tot el que sabem i podem per atendre el millor possible a cada persona malalta i als seus familiars. Ens conformam amb el seu agraïment i ens satisfà quan guareixen la seva malaltia. Però ara resulta que perquè dues persones no es varen entendre o varen perdre els papers és quan som notícia. Ara se'n recorden de noltros i som portada dels mitjans. No ho hauriem de ser quan es salva una vida, quan atenem un part difícil, quan aconseguim que un càncer no prosperi ?. No, la noticia és que una treballadora s'ha molestat amb una pacient (o impacient) i li ha fet una mala resposta o una mala cara. Gràcies Obra Cultural per la vostra comprensió. Les coses s'han de posar en context i deixar la demagògia le les exageracions per altres oportunitats

Valoració:-7menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

s´ha d´actuar amb molta contundència amb els fatxes que hi ha dins el sistema de salut, intolerable¡¡¡¡¡ Son espases n´està ple,........cada vegada que hi vaig surt humiliat. El govern central també ens hauria d´ajudar i hauria de donar unes instruccions bàsiques per anar a fer feina a altres comunitats on no tenen el castellà com a llengua pròpia.

Valoració:9menosmas
Per A, fa mes de 5 anys

Ara escampen que la manca de metges i d'infermers és per culpa del requisit del Català.
El Sindicat de Metges de la Balears ja ja informat que les causes son els sous, que a altres comunitats son més interessants i la vivenda, que també a altres comunitats donen ajudes, no al requisit del Català.
Seria ridicul que una gent tan avesada a estudiar temes molt difícils, s'assustassin davant una gramàtica.
I aquesta senyora tan patriotera espanyolista, que demostra que tan poca professionalitat fent pagar als malalts la seva catalanofòbia, hauria de ser expedientada

Valoració:9menosmas
Per Pepeta, fa mes de 5 anys

És molt greu el que està passant.
Aquest govern en ha de defensar els drets lingüístics i fa el sord.

Valoració:13menosmas
Per Idò sí., fa mes de 5 anys

Aquesta gent que menysté d'aquesta manera la nostra cultura autòctona justifica de manera prou convincent que s'exigesqui a tots els empleats públics uns coneixement, com a mínim elementals, de la nostra llengua. Si no la coneixen prou, s'haurien de disculpar, no insultar qui amb tot el dret l'usa. Aqueixa mentalitat de colonitzador hauria de ser generalment rebutjada per tots els mallorquins, no només per uns quants. Hem de fer prevaler la nostra dignitat tan sovint ferida. Idò sí.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente