algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Impulsen la creació d'Historiadors de la Corona d'Aragó

La Universitat de Lleida (UdL) ha impulsat la creació d'una associació d'historiadors de la Corona d'Aragó per estudiar i divulgar aquesta entitat política, que es va desenvolupar en el Mediterrani a partir de la baixa edat mitjana.

Presidida pel catedràtic de la Universitat de Lleida Flocel Sabaté, l'associació d'historiadors de la Corona d'Aragó, denominada Societas Historicorum Coronae, reuneix a investigadors de Catalunya, el País Valencià, Aragó, les Balears, Itàlia, França, Grècia, Malta, Regne Unit i els Estats Units que des de la història, la història de l'art i la literatura tenen com a objecte d'estudi la Corona d'Aragó, ha informat aquest dilluns la universitat.

L'associació es presentarà el dimecres, 27 de juny en el Saló Víctor Siurana, en el marc del International Medieval Meeting, que comença aquest dilluns i finalitza el dijous. Organitzat pel Grup de recerca en Estudis Medievals de la UdL, el congrés reuneix prop de 200 experts en aquest període històric provinents d'Itàlia, Polònia, Hongria, França, Argentina, Xile, Brasil, Estats Units, Japó, així com de Catalunya i Espanya.

Enguany el congrés se centra en tres grans temes: les emocions en l'Edat Mitjana, la cohesió en societats multiètniques i l'art i la litúrgia (aquest darrer dedicat al professor de la UdL Francesc Fité, amb motiu dels seus 70 anys).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nació Catalana, fa mes de 5 anys

I quants d’aquests s’han llegit a geronimo zurita? Cronista reial aragones del segle XVI que va escriure cronica de la corona de aragon i sols feia servir la formula nació catalana per parlar d’aquesta corona

Valoració:0menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 5 anys

Una de les primeres accions que podrien fer és demanar que l'arxiu amb seu a Barcelona recuperi el seu nom original: ARXIU REIAL DE BARCELONA per comptes de l'espanyolíssim "Archivo de la Corona de Aragón"...
Per tant, el nom correcte és Arxiu Reial de Barcelona! I és d'aquesta manera com els nostres reis catalans i secretaris i arxivers de la Cancelleria l'han anat anomenant des dels segles XII fins després del 1714 quan els castellans li van canviar el nom per esborrar el nostre passat com a nació lliure i sobirana!

Valoració:6menosmas
Per Anirà bé, fa mes de 5 anys

A veure si ho deixen tot ben clar, i fan callar a tots aquests que s'han inventat una Història a mida de la seva catalanofòbia, el seu espanyolisme, i la seva ideologia d'ultra dreta i franquista.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente