cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

UOB: «Educació i alguns sindicats empren el nombre d'alliberats com a moneda de canvi»

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha acusat la Conselleria d'Educació «d'ocultar» el nombre d'alliberats que ha concedit a cada sindicat, fet del qual, han assenyalat, «es dedueix un tracte de favor i explica la docilitat de determinades forces sindicals, per exemple, a l'hora de signar un acord marc rebutjat pels docents en referèndum o negar l'existència de ràtios il·legals».

En aquest sentit, des de la sectorial d'Ensenyament han assegurat que saben des de març del 2015 que els corresponen «exactament 3,21 alliberats», arran de les eleccions sindicals de desembre de 2014 i en aplicació de la legislació vigent, «perquè ho demanàrem a l'anterior Administració educativa». En canvi, han lamentat, «encara esperam que la Conselleria ens digui quants alliberats ha concedit als sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT, pregunta que férem per primera vegada l'octubre de 2015».

Davant el silenci de la Conselleria, han assenyalat, s'adreçaren a Funció Pública, que l'abril de 2016 els contestà que és Educació qui disposa de la informació. També es formulà la pregunta al Parlament el desembre de 2016 gràcies al grup parlamentari del Pi, que va originar una resposta contradictòria del conseller d'Educació, han afegit. Segons la UOB, Martí March va afirmar en escrit oficial que el nombre d'alliberats equival al nombre de representants a la junta de personalcosa que és falsa segons la legislació, i només va citar els alliberats demanats per UOB i Alternativa». El Pi va demanar que s'ampliàs aquesta informació a la resta de sindicats i el conseller encara no ha contestat, apunta la sectorial.

«El maig de 2017, en canvi, el conseller March es va desdir de la resposta parlamentària amb una resolució on afirmava que els alliberats depenen dels crèdits horaris obtenguts a les eleccions sindicals i hi va afegir altres factors, com el pes estatal i la representació a altres sectors, però sense concretar, una vegada més, quants alliberats ha concedit a STEI, ANPE, CCOO i UGT», han denunciat.

Per això, des de UOB, han assenyalat que «davant la manca de fonament legal d'aquesta darrera resposta hem hagut de recórrer a la Direcció General de Transparència i fins i tot, davant la persistència en l'ocultació de dades, a la Comissió per a la resolució de reclamacions de la Conselleria de Presidència, la darrera vegada el passat mes de març».

Finalment, han explicat que després «d'una opacitat reiterada que ja dura gairebé tres anys, continuam exigint que se'ns contesti la darrera reclamació presentada respecte als alliberats concedits actualment de forma efectiva». És per això que des de la sectorial d'Ensenyament consideren que «mentre no arribi la resposta i no es demostri el contrari, consideram que les sospites de favoritisme, prevaricació i malversació continuaran plenament fonamentades». Pel que fa a UOB, han afegit, «no volem cap favor de l'Administració perquè qui cerca o admet favors perd la independència». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.