nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

La UOB denuncia que la Conselleria d'Educació «oculta informació»

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'ensenyament, denuncia que la Conselleria d’Educació i Universitat, encapçalada per Martí March «pateix d’una mancança greu de transparència i, a més a més, vulnera drets bàsics dels treballadors ocultant informació». Per aquest motiu la UOB es va veure obligada a «requerir notarialment el Conseller Martí March dia 19 de març de 2018, exigint una relació dels treballadors docents de l'ensenyament públic no Universitària de les Illes Balears, amb la indicació dels diferents centres en els quals desenvolupen els seus treballs, tenint en compte que la informació requerida és imprescindible per a la funció de representació sindical, que és un dret dels treballadors tenir aquesta informació i que ha estat sol·licitada reiteradament per escrit». La UOB denuncia que, a dia d’avui, Martí March «no ha tramès aquesta informació».

El motiu de la demanda d'informació és «la voluntat de defensa dels docents». No facilitar la relació personal i propera entre treballadors i representants sindicals és una mostra més del «despotisme il·lustrat que està caracteritzant l'acció del conseller Martí March i del seu equip, els directors d'Adesma, que oculten sistemàticament informació com per exemple les ràtios, l'ús real del català a les escoles o el nombre d'alliberats que té cada sindicat. Tot això per no parlar de la guerra bruta contra la creació del Col·legi de Docents de les Illes Balears», han explicat des del sindicat.

La Unió Obrera Balear ha basat la seva demanda en el Reial Decret Legislatiu 2/2015, article 64:

1. El comitè d’empresa tindrà dret a ser informat i consultat per l’empresari sobre aquelles qüestions que puguin afectar els treballadors i també a la situació de l’empresa i l’evolució de l’ocupació en aquesta, en els termes previstos en aquest article».

4. (...) El comitè d’empresa tindrà dret a rebre la còpia bàsica dels contractes i també la notificació de les pròrrogues i de les denúncies corresponents a aquests en el termini dels deu dies següents al dia en que hagués tingut lloc.

També en la llei Orgànica 11/1985 de Llibertat Sindical, article 3, en què es preveu que els delegats sindicals tenen dret a tenir accés a la mateixa informació i documentació que l’empresa posi a disposició del comitè d’empresa.

La petició de tenir una relació dels treballadors de l’ensenyament públic ja s’havia fet per escrit dues vegades, amb data de 10/5/17 i 5/9/17 i en cap dels dos casos hi ha hagut resposta per part de la Direcció General de Personal Docent, la qual és evident que està «totalment mancada d’arguments legals per amagar aquesta informació a representants dels treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume S., fa mes de 5 anys

Comitè d'empresa? Des de quan?
Per favor...

Valoració:0menosmas
Per Professor, fa mes de 5 anys

Resposta a "Alliberats": Doncs jo em vaig llegir tot el programa electoral d'UOB i enlloc sortia que no tendrien alliberats. T'hauries de documentar millor. No serà que tens interessos amb un dels sindicats que pacta amb l'Administració més alliberats dels que per llei li corresponen?

Valoració:2menosmas
Per Alliberats, fa mes de 5 anys

Vaja, els que deien que ells no tindrien alliberats sindicals i que duen casi quatre anys vivint drl cuento acusant als altres de mentir i ocultar infirmació.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente