algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

GOB: «És indigne que el Govern esmeni la seva pròpia llei per afavorir els interessos de la família Nadal»

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha exigit aquest dimecres «responsabilitats» al PSIB per «'l'esmena Nadal'» de la Llei d'Habitatge de les Balears, en ser considerada un «cas greu d'urbanisme a la carta».

En aquest sentit, l'agrupació ha manifestat que el PSIB «encapçala un nou capítol d'urbanisme a la carta per afavorir interessos de famílies poderoses aprofitant l'activitat legislativa del Parlament».

Des del GOB han assenyalat que aquesta «consolida una tramitació que ja en els inicis va ser un autèntic pilotada urbanística». «Ja és bastant cínic que una llei que té l'esperit de garantir l'accés a l'habitatge, acabi incorporant una esmena per permetre l'ampliació i els usos turístics d'un centre esportiu elitista com és l'Acadèmia Rafel Nadal, però és més indigne que el Govern esmeni la seva pròpia llei redactant una esmena que presenta l'oposició per afavorir els interessos de la família Nadal», ha declarat el GOB.

Segons ha recordat, el centre va ser inaugurat en 2009 amb una despesa pública de 5,6 milions d'euros. El nou poliesportiu va obtenir una declaració d''interès autonòmic' l'abril de 2011, «i en poc temps va superar un tràmit urbanístic, per decisió política encara que amb dictamen tècnic contrari al Consell de Mallorca».

A més, el col·lectiu ha afegit que «la motivació de l'informe desfavorable era que s'urbanitzaven 45.000 metres quadrats de sòl rústic mitjançant la figura urbanística de sistema general que, d'entrada, eximeix als promotors de cedir el 15 per cent del sòl a l'administració pública, com hauria de ser en cas si es fes com a sòl urbanitzable».

Des del GOB també han afegit que «tampoc es va considerar conforme a dret que el poliesportiu preveiés incloure fins a un 50 per cent d'ús per a comerç, sales de concerts i de cinema, oficines bancàries, museu, despatxos i altres usos urbans incloses setanta habitacions».

Finalment, s'objecta tècnicament que l'equipament esportiu privat es podria fraccionar i segregar, malgrat tractar-se d'un projecte unitari i d'interès autonòmic'. Ara, «el despropòsit continua i se li permet ampliar i incorporar usos turístics», ha criticat el GOB. Per això, l'agrupació ha exigit «responsabilitats» al Govern davant «aquest nou despropòsit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.