Un equip d'investigadors del grup d'Anàlisi per Injecció de Flux i Anàlisi de Traces de la Universitat de les Illes Balears (UIB), juntament amb investigadors de la Universitat de Còrdova, han desenvolupat un xip per detectar restes de productes d'higiene personal a la mar.
Segons ha detallat el centre universitari, es tracta de nanotubs de titani que permeten detectar traces de contaminants no degradats procedents d'aigües depurades que es vessen al mar. L'estudi sosté que malgrat els tractaments d'aigües residuals en les depuradores, algunes substàncies contaminants no es degraden completament en els processos de depuració i les seves traces arriben al mar.
Es tracta de productes amb parabens i triclosà com els sabons i productes cosmètics d'ús diari (desodorants o pasta dentifrícia, entre altres), i poden causar efectes tòxics en el medi ambient.
Per detectar-ho, l'equip d'investigadors ha desenvolupat un nou sistema miniaturitzat i automatitzat, denominat Lab-on-Valve. Aquest es basa en una plataforma miniaturitzada que permet la introducció de nanomaterials de carboni porós com a fase extractiva per a la separació i posterior quantificació de nivells baixos de parabens i triclosà.
Aquests nanotubs són manipulables de manera completament automatitzada, sense intervenció humana, i presenten millor eficàcia que altres materials absorbents comercials per als contaminants objecte d'estudi.
La UIB desenvolupa un xip per detectar restes de productes d'higiene a la mar
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
De moment no hi ha comentaris.