nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Les Balears es reuneixen amb altres illes mediterrànies per preparar els Open Days

Aquest divendres el sotsdirector del Centre Balears Europa (CBE), Antoni Vicens, s’ha reunit amb representants de les illes de Còrsega, Sardenya i Creta per coordinar la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, més coneguda com a Open Days, que se celebrarà a l’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Comitè de les Regions i la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, congrega experts i representants de les institucions europees que posen en comú les bones pràctiques i els seus coneixements sobre desenvolupament regional i local.

A la reunió, que s’ha celebrat a l’oficina de representació de la regió de Creta a Brussel·les, hi han participat els representants de les oficines a Brussel·les de les regions de Creta, Michail Deligiannakis; de Sardenya, Massimiliano Cambuli; i de Còrsega, Emmanuelle Dunyach. A la reunió s’ha analitzat l’eficàcia de les polítiques insulars establertes per la Comissió Europea. Així mateix, s’ha avançat en l’organització de la participació de les quatre illes a la pròxima Setmana Europea de les Regions i Ciutats, on s’hi realitzarà un taller sobre “L’economia verda com a oportunitat de desenvolupament per a les illes de la UE”. En aquest taller hi haurà un ponent de cada illa i tendran l’oportunitat de compartir amb el públic la manera com cada illa afronta el seu paper dins l’economia verda i els reptes futurs a plantejar.

Els Open Days són una cita important en l’àmbit europeu, ja que serveixen a les regions i ciutats per influir en la presa de decisions de la Unió Europea respecte la política de cohesió i els fons europeus. Per això, aquesta trobada amb altres illes europees és una oportunitat per a donar a conèixer de primera mà a les autoritats europees la realitat insular en temàtiques on les regions participants tenen problemes i desafiaments comuns, com ara la gestió de residus, el tractament que es fa del turisme i les dificultats de transport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.