nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

Alliberen quasi 200 tortugues mora a la finca del Galatzó

Tècnics de protecció d'espècies de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca i del Consorci de Recuperació de Fauna de les Balears (Cofib) han deixat anar aquest dijous 57 exemplars adults i 133 juvenils de l'espècie de tortuga Testudo graeca (tortuga mora) a la finca del Galatzó.

Segons ha detallat la Conselleria, aquests exemplars han estat recuperats pel Cofib, que gestiona més de mil tortugues anuals de diferents espècies, entre les quals destaquen a les mores i les mediterrànies. L'alliberament es produeix a la primavera atès que és l'èpica idònia prèvia a la posta dels ous, amb la finalitat de garantir o augmentar la possibilitat de supervivència d'aquesta espècie.

Des de la Conselleria han explicat que els exemplars que arriben al centre poden provenir de diferents llocs, des dels mateixos nuclis de cria autoritzats o particulars que els troben malalts o lesionats. La legislació prohibeix la tinença en captivitat d'aquestes espècies protegides pel Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades. Les persones interessades a seguir criant tortugues s'han de posar en contacte amb la Conselleria per intentar regularitzar aquesta situació.

Aquest tipus d'actuacions es duen a terme per reforçar les poblacions naturals, ja que la de les tortugues graeca es troba fraccionada perquè tenen poques connexions entre elles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.