algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Ultima Hora compleix 125 anys

147055

Aquest dimarts, 1 de maig, es compleixen 125 anys des que La Última Hora va publicar el seu primer núnero. Amb aquest motiu, s'ha estrenat a la Sala Augusta de Palma un documental sobre el diari, produït per Nova Televisió, i que duu per títol '125 anys d'històries'.

«Es tracta d'un producte divulgatiu, seriós, que hem combinat amb l'entreteniment», explica Pilar Lillo, directora de l'audiovisual al costat de Saúl Beneixama. Per a la seva elaboració han comptat amb un ingent material a partir de diaris antics, fotografies, il·lustracions, ficció i entrevistes. Tot això ha donat com a resultat gairebé 60 minuts d'un relat que recorre no solament la vida d'Ultima Hora, sinó també la dels seus protagonistes, amb el periodisme com a teló de fons i amb Mallorca d'escenari, amb l'evolució que el pas del temps ha anat deixant en ella a tots els nivells.
L'exemplar de Ultima Hora arriba aquest dimarts als quioscs acompanyat per una reproducció facsímil del número 1 de Las Ultima Hora, que es va publicar l'1 de maig de 1893, així com per un especial que recrea i recorda aquell esdeveniment, emmarcant-ho en l'ambient de la Mallorca de finals del segle XIX.

Actualment, ja en ple segle XXI, la manera de fer periòdics ha canviat molt en comparació amb l'època de José Tous Ferrer, qui va ser tot un visionari. I així, aquest especial sobre la sortida al mercat de La Ultima Hora també compta amb la seva versió digital, que ja es pot consultar en www.ultimahora.es.

Tribut

Com a homenatge als qui varen començar el nou rotatiu, amb uns senyals d'identitat pròpies que li varen dotar d'una consistència que es manté avui dia després de 125 anys de vida durant els quals no ha faltat ni un sol dia a la seva cita amb els lectors, la pàgina principal de ultimahora.es s'engalanarà aquest dimarts, dedicant els principals espais que es destinen generalment a la publicitat a acollir bàners que enllaçaran amb els continguts de l'especial. També l'efemèride estarà present a les xarxes socials. La capçalera d'Ultima Hora a Facebook i Twitter serà aquest dimarts diferent a l'habitual.

El proper mes de novembre es publicarà un altre número extraordinari, que recollirà les principals notícies d'aquests 125 anys tal com van ser presentades al seu moment, a més d'un apartat dedicat a la història del periòdic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.