cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Els Bombers demanen al Govern el «desbloqueig urgent» de la 'Llei de Foc'

Els Bombers de l'Ajuntament de Palma i dels Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa han instat aquest divendres al Govern al «desbloqueig urgent» de la Llei de Coordinació de Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament, coneguda com a 'Llei de Foc'.

El col·lectiu de bombers de les Balears ha lamentat que la tramitació de la norma es trobi «paralitzada» malgrat «l'amplíssim consens polític» entre Cort, els Consells i el Govern i ser «un compromís electoral dels partits que componen l'actual equip de govern».

«No podem comprendre que una Llei tan necessària i que compta amb un consens tan ampli estigui bloquejada actualment sense cap raó aparent», han protestat els bombers. En aquest context, s'han mostrat contraris a «acceptar un escenari que no inclogui l'aprovació en l'actual legislatura» considerant que «constituiria un greu incompliment d'un compromís polític».

També han qualificat la paràlisi de la norma «d'irresponsabilitat», perquè «la Direcció general d'Emergències i Interior és coneixedora de la importància de millorar els serveis d'extinció d'incendis, salvament i rescat».

«La falta de coordinació, la falta de recursos materials i humans i en molts casos la inexistència de protocols d'actuació, fan que aquesta llei hagi de ser una prioritat en matèria de seguretat ciutadana pel Govern», han apuntat.

Anuncien accions reivindicatives
Per tot l'anterior, els Bombers han anunciat que iniciaran accions reivindicatives per instar al Govern a l'aprovació de la llei «de manera urgent».

«Som a temps per tirar endavant una Llei tan important per als ciutadans de les Balears i imprescindible per als seus serveis d'extinció d'incendis i salvament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.