nubes dispersas
  • Màx: 36°
  • Mín: 26°
35°

Continuen les accions de sensibilització amb La Trapa com a recurs de luxe

Aquest dilluns, 19 de març, va tenir lloc una de les sortides educatives del Grup Balear d’Ornitologia (GOB) a la reserva biològica La Trapa. Dos grups de 4t de primària del Col·legi Balmes de Palma varen participar en el programa educatiu de La Trapa que desenvolupa el GOB per al centres escolars. Aquest té un especial interès per als centres escolars de Mallorca ja que s’ofereixen activitats perquè els alumnes puguin conèixer el patrimoni cultural i natural de La Trapa i remarcar la importància de l’acció col·lectiva en la conservació d’aquest patrimoni.

La reserva biològica de La Trapa és una finca agrícola i forestal situada a l’extrem més occidental de la Serra de Tramuntana, al municipi d’Andratx. Aquesta finca va ser adquirida pel GOB per subscripció popular l’any 1981 i, actualment, a banda de la seva gestió i conservació, la fan servir per a l’educació ambiental pel gran valor del seu patrimoni.

Concretament, expliquen des de l’entitat: «La nostra estratègia educativa per actuar sobre la problemàtica ambiental és la de desenvolupar programes que en primera instància ajudin a despertar la consciència sobre l’estreta relació i interacció amb el nostre medi natural». 

A la sortida els participants en l’activitat varen realitzar una caminada fins a La Trapa en diverses aturades per poder donar espai a conèixer i valorar els diferents elements que conformen el paisatge i de la importància de la seva conservació. Arribats a La Trapa varen poder conèixer la finca, els seus elements etnogràfics, la seva història i el seu present, i gaudir del seu meravellós entorn.

«Tot i haver patit diversos incendis forestals, a La Trapa trobam una vertadera antologia dels valors naturals i culturals de la Serra de Tramuntana», remarca el GOB. Allí els varen explicar el seu patrimoni natural, amb 16 plantes endèmiques i 14 varietats d’orquídies; el seu patrimoni cultural i històric començant per la comunitat de monjos trapencs que s’hi instal·laren al 1810; i el seu patrimoni paisatgístic pel conjunt de marjades, les vistes a sa Dragonera i el conjunt d’elements conservats com el molí de sang.

Pel que es refereix a accions de sensibilització per a centres escolar, l’entitat ecologista, a banda del programa educatiu de La Trapa també du a terme el programa Natura Km0 que pretén apropar els participants a l’entorn natural més proper; activitats de sensibilització per a l'educació infantil amb dues propostes educatives específiques per a les primeres etapes educatives i usant metodologies i recursos per treballar de manera transversal diferents competències; i tallers d’ornitologia que permeten treballar en la sensibilització per a la conservació d’un grup d’éssers vius especialment rellevant per al GOB: les aus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.